Почивка в Орешак – троянски манастир

Курортно селище Орешак

Курортно селище Орешак

Курортно селище Орешак е една от многото дестинации но и най- красива за почивка в Стара Планина, само на 1 км от гр. Троян . В последните години  с. Орешак  става все по известно със селския си туризъм.

В курортното селище се намира Троянския Манастир, Панаира на Художествените Занаяти, както и истинското бижу на Троянския Балкан, а именно, Хотел Тера Верде – Орешак, Троян. Намиращ се в тиха и вътрешна улица, Хотел Тера Верде, впечетлява с елегантната си архитектура и уют, предлагащ винаги най – изгодните оферти за нощувки на своите гости!

Хотела предлага уникалната възможност на своите гости сами да се почувстват като домакини, като им предлага самостоятелни кухненски салони и трапезарии, както и външна механа – барбекю,където гостите имат възможност да приготвят своите местни колинарни ястия. Хотела предлага и кетъринг на най-добрата механа в Орешак Механа Кайзер, а и механите и ресторантите са повече от 10 и са известни със своите традиционни балканджийски специалитети!

Хотел Тера Верде – Орешак, Троян е с капацитет 32 души,и предлага две самостоятелни крила както за индивидуално така и за групово резервиране , включващи  6 двойни стаи, 2 тройни и 4 четворки лукс стаи, всяка обзаведена със собствен санитарен възел LCD телевизори с кабелна TV , безплатен WI-FI  интернет, локално парно отопление, както и басейн с детска част и водна пързалка 40 метра радваща гостите на хотела  през лятото!

Сега в навечерието на най- светлите празници, Хотел Тера Верде – Орешак, Троян, отново ще изненада своите гости със своите изгодни предложения за 8 Декември, Коледа и Нова Година, както и със зимните си ски пакети за любителите на зимните спортове, които успешно се развиват на ски пистите в местноста Беклемето! В близост до хотела започват много еко пътеки, които водят  към невероятните красоти на Троянския Балкан! Района предлага и много забележителности, като : Троянския Манастир, Панаир на Худажествените занаяти,Скит Свети Никола, Зелениковски Манастир, Кънйовски водопади, Природо-научен музей- Черни Осъм, Видимско пръскали, крушунски водопади, Деветашка пещера, стария град Вароша , скривалището на Васил Левски в с. Къкрина и Троянския Манастир, на 15 август се провежда традиционния есенен панаир на Орешак на който се изнася иконата на Света Богородица, която се изнася със шевствие до параклис в близост до манастира  и се прави тържествена летургия. От 20 септември се провежда и традиционния фестивал на сливата и троянската сливова ракия,фестивал на всички еко продукти произведени в България,като домакини на тези празници са Панаира на Художествените Занаяти – Орешак

Посетете курортно селище Орешак и се насладете на багрите на троянския балкан през всички сезони на годината!

Хотел Тера Верде – Орешак, Троян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *