На Море в Гърция – Защо Не?

На Море в Гърция - Защо Не?

На Море в Гърция – Защо Не?

Лятото вече наближава, а с него всеки се замисля за това къде ще прекара почивката си. В последно време много харесвана дестинация са морските курорти в Гърция. Те пленяват със своята красота и чисти плажове.

Средиземноморският климат е причина за топлия и мек климат в Гърция. За него е много характерна топла зима и горещо лято. Именно хубавият климат е причината много хора да предпочитат тази дестинация за почивка през лятото и по-точно на море. Най-харесваните места за почивка в Гърция са морските курорти, които се намират на острови. Там климата не е толкова горещ през лятото, тъй като се усеща лека прохлада от морския бриз.

Днес Гърция е не просто предпочитано място за почивка на море, а също така е предпочитана дестинация за хората с деца. На морската ивица ще откриете много забавления дори и за най-малките, за да може и Вие да се насладите пълноценно на вашата почивка. Това е едно райско кътче, което през лятото е много апетитно място за много туристи от цял свят.  Гърция може да предложи на всеки турист, който я посети прекрасна почивка и заслужено се нарежда в топ листата за едни от най-желаните дестинации. След като вече сме част от Европейския съюз пътуването ни до това райско кътче стана още по-лесно и ако искаме да прекараме една страхотна почивка на морето, то това непременно трябва да е в Гърция.

На Море в Гърция

На Море в Гърция

Ако за Вас идеалната почивка включва красива природа, неповторими пейзажи, студено узо, чисти и слънчеви плажове, кристално чиста вода, вкусна средиземноморска кухня, то почивката на море в Гърция е вашето място. Тук ще откриете всичко това, но и много красиви курорти, които ще Ви пленят с тяхната индивидуалност. В последните години Гърция е била привлечена и от много знаменитости. Всички са останали очаровани от красотата на природата на нашата съседка. Именно нейната индивидуална природа я е направила толкова известно и предпочитано място за почивка. Гърция е приблизително 132 хил. кв. км. Разположена е Югоизточна Европа.

Ако обичате да си похапнете добре, то в Гърция определоно ще опитате много различна и разнообразна храна. Всеки от нас свързва нашата съседка със студено узо и вкусна средиземноморска риба, но към тях в Гърция ще Ви изненадат и с някоя вкусна салата като „Tzatziki” (прилича на нашата салата „Снежанка”) или „Htapodi”. Втората е по-нетратрадиционна за нас. В нея има малки парченца октопод, които са овкусени много добре.

И през 2012 година Гърция ще остане предпочитано място за почивка на море за българите и не само. Тя ще Ви плени със своите безбройни, чисти плажове, а освен това с много живописни курортни градчета, в които ще Ви накарат да се чувствате като истински крале. Посетите ли веднъж морето на Гърция ще се върнете отново!

 

На Море в Гърция – Защо Не?

 

2 comments

  • Спа Туризъм

    Тази година част от почивката ми бе и на планина и на море. В топлите дни температурата бе 35-36 градуса, но морския бриз създава поносима атмосфера. Да не забравяме и чистотата по плажа и във водата. Гърция е страната с най-много плажове с титлата “син флаг”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *