Балнеология и Рехабилитация

Балнеология и РехабилитацияОще от древни времена, балнеологията се използва като рецепта за здраве, красота и дълголетие. Лечебните свойства на топлата минерална вода са многобройни,  и този факт е неоспорим. Векове наред, хората са се къпели в горещите извори и гейзерите, макар и да не са знаели всички полезни свойства на тази процедура.

Топлата вода увеличава притока на кислород към всички тъкани на човешкото тяло, ускорява кръвообращението, спомага за разширяване на кръвоносните съдове и т.н. Чрез термално и химично въздействие, минералните води очистват тялото и действат релаксиращо на човека.

Знаете, че в България има множество населени места, където бликат различни минерални извори. Според състава на минералната вода, тя може да се използва за балнеолечение, рехабилитация и балнеология, защото повлиява добре на различни проблеми и заболявания: кожни и гинекологични болести, стомашно-чревни и бъбречни заболявания, заболявания на ставите и костите, проблеми с нервната система – централна и периферна, и много други. И както казахме, освен за лечение и рехабилитация, минералните бани се използват и като метод за почивка и пълен релакс.

И ако в предишните векове, за да се възползват от балнеология и рехабилитация посредством минерална вода, на хората се е налагало да се потапят в гейзери и горещи извори, то днес има специализирани центрове за това. В тях, освен басейни с различни минерални води, има възможности за настаняване, а не липсват и такива за забавление. Това означава, че имате възможност да съчетаете полезното с приятното – да проведете нужното Ви балнеолечение, а също така и да си подарите почивка, изпълнена със забавление и релакс.

Балнеология и Рехабилитация

Едно от най-предпочитаните места за балнеолечение и рехабилитация е Велинград. Поради наличието на множество минерални извори, водата от които е с различен състав, в града са обособени десетки комплекси, които предлагат балнеология, балнеолечение и рехабилитация. Във всеки един от тях има обособени СПА и Wellness зони, където посетителите могат да се отдадат на пълен релакс и полезни, отпускащи процедури. И освен всичко останало, Велинград е изключително красив и уникален български град.

Когато се нуждаете от балнеология, рехабилитация или балнеолечение, вместо да се чудите къде да отидете, посетете Велинград. В интернет може да потърсите информация за балнеокомплексите в града, за това какво лекуват различните видове минерални води, както и актуални оферти от различните комплекси.

Всъщност, не е задължително да се нуждаете от някакви оздравителни процедури, за да дойдете във Велинград. Тук може да дойдете и просто за една релаксираща и полезна СПА почивка. Възползвайте се от неустоимите оферти на хотелите и комплексите в града. Също така, ако все още се чудите къде да отидете, за да отпразнувате предстоящите декемврийски празници, може да го направите във Велинград. Потърсете информация за Коледните и Новогодишните оферти в града.

Посещавайки Велинград, без значение от повода за това, Вие ще си подарите незабравима почивка, и едновременно с това здравословни, отпускащи и релаксиращи процедури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *