Как да сложим начало на свой бизнес в туризма

Бизнес в туризма

Бизнес в туризма

Всеки знае, че живеем в страна, в която туризма има голямо бъдеще ако се отстранят някои несъвършенства, които в момента го мъчат – липса на добро обслужване, прекалено застрояване по морската брегова ивица и други.

През последните години много популярен и доста атрактивен става така наречения селски туризъм. Замърсяването на въздуха в големите градове, стрес, задръствания и напрегнатия живот, карат много хора да търсят за почивка тихи кътчета близо до природата. Тази тенденция се наблюдава в цяла Европа и в много от европейските държави и този тип туризъм дори се стимулира от държавата.

Развиването на селски туризъм е една изключително добра идея за започване на собствен бизнес.  Селския туризъм като начинание обхваща всички туристически дейности, развивани на село. Туристът, който избира да отиде на село пред луксозните и стандартни морски и планински курорти, търси уюта и автентичността на селските местности, съпътствани с цялото обкръжение, типично за селския начин на живот. Той в повечето случаи е готов да се включи в производството дори на селскостопански продукти и да опита от всичко, което е характерно за живота на село. За човека, свикнал да живее в големия и стресиращ град, животът на село е вид отмора  преди всичко на неговата психика.В селския тип туризъм специалисти откриват голямо бъдеще.

Именно затова ако сте решили да използвате тази възможност да развиете свой бизнес в сферата на туризма, трябва да обмислите всички детайли така, че вашите туристи да получат автентичност, добро обслужване и развлечения, и същевременно съвременни хигиенни условия.

От къде да се започне?

Като за начало трябва да си направите регистрация на фирма. Най-добре е тя да бъде ООД или ЕООД. Ако не сте го правили досега по-добрият вариант е да се доверите на специалисти, които са се специализирали в сферата на фирменото право. Те се занимават професионално с регистрации на фирми и могат да регистрират вашата фирма без да рискувате регистрацията Ви да бъде отказа и да започнете бизнеса си с фалстарт.

В зависимост от това дали имате земя и къща, които да използвате или ще строите тепърва, можете да кандидатствате за финансиране по мярка 312 по програма за развитие на селските райони. Документите и бизнес плана, които ще Ви трябват е добре да се подготвят от хора, които вече са го правили за да не поемате излишни рискове от грешки, връщане на документи и т.н.

За да бъдете одобрени за финансиране е нужно стриктно да подготвите всички документи, бизнес план и заявление за кандидатстване по мярка 312 за развитие на селските райони. Ако получите одобрение и финансиране от някоя банка, се сключва договор и след това всичко е във вашите ръце за осъществяване на проекта. Трябва обаче да знаете, че винаги приключването на дейностите по проекта се съпътстват  с одит и преглед на цялата документация от страна на управляващия орган и затова трябва да подхождаме много разумно към всяко свое действие и разходване на средства. Ако всичко мине по план, то без проблем бивате финансирани по мярка 312 и може да разчитате на първия си успех.

Приключването на проекта дава началото на вашия бизнес и може да започнете неговата реклама и търсене на туристи, които да посрещате. Това става най-добре с поръчка на интернет сайт на Вашият бизнес, който да бъде регистриран във всички туристически портали, за да може да бъде лесно намиран от потенциалните туристи по цял свят. Рекламата е много важна за развитието на един бизнес, особено в областта на туризма. Интернет рекламата не е скъпа, а е много достъпна за всеки. Изберете си фирма, която ще изработи Вашият сайт, който ще бъде най-добрата Ви реклама.  Чрез него туристите и различните туристически агенции могат да се свързват с Вас  и лесно ще стартирате без това да изисква огромни средства. Развийте бизнеса си разумно, с огромно желание и той ще бъде успешен.

Автор: WAD Solutions Ltd

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *