Бургас – място за едно прекрасно лято

Бургас е известен със своята красота и романтика. Той е един от най-големите градове у нас, а според размера на населението се класира 4-ти в страната и 2-ри по брега на Черно Море. Както можете да забележите още пристигайки в Бургас и тук ще откриете множество фирми за коли под наем, които предоставят възможност на любопитните и заинтересовани туристи да се насладят на независимост по време на своята ваканция по Черноморието.

Бургас обаче се отличава от повечето черноморски курорти, защото те са предимно малки населени места, а той е един наистина голям и динамичен град, който трудно бихте обходили напълно и винаги ще ви се струва, че сте пропуснали някоя забележителност. Разнообразието, което предлага центърът на бившата бургаска област е наистина огромно. Това важи, както вече за споменатите забележителности, така и за нещата, които можете да правите тук дори и ако не сте дошли да се забавлявате, а по работа.

Няма човек, който да е посетил Бургас и да не е останал силно очарован от невероятната морска градина, която е един от най-важните символи на града за поколения туристи, летували или преминавали от тук през летния сезон. Мястото излъчва неподправена романтика и екзотика, която ни кара да продължаваме да избираме нашето си родно Черноморие като идеален вариант за прекарване на лятната отпуска сред красотите на България.

Ако сте преценили, че използването на rent-a-car в Бургас е приемлив и удобен вариант за вас, то няма да сгрешите. Недалеч, макар и непосилно за пешеходци се намират куп места, които си струва да посетите. Ще откриете както множество природни резервати, така и архитектурни и културни забележителности, които да гарантират усмивките и интереса ви докато ги посещавате.

Сред топ местата, избирани от по-екологично ориентираните туристи са резервата Пода, който ще ви смае с разнообразието си на животински видове и по-конкретно броя различни птици, които откриваме тук. Бургаското езеро пък е най-голямото сладководно езеро у нас и наистина си струва да се насладите на духовното извисяване, което поднася неговата гладка като огледало повърхност.

Ето още няколко забележителности, които си струва да посетите, ако имате възможност да използвате коли под наем в Бургас:

  • Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“, която е и най-старата в Бургас
  • Арменският храм също е сред местата, които ще ви накарат да затаите дъх пред тайнствеността, която излъчват
  • Десетки музеи, галерии и символи на античната архитектура
  • Музикалните фестивали „Spirit of Burgas“, „Solar“ и „Бургас и морето“, които привличат стотици хиляди жадни за музика гости тук всяка година
  • Комплексът Деултом, разположен на 10-тина километра извън Бургас също ще ви потопи в една отминала епоха
  • Близките курорти – Слънчев Бряг, Несебър, Поморие и много други по-малки и по-големи курорти, които са разположени недалече от Бургас

Избирайки коли под наем в Бургас вие ще можете да си подарите мечтаната ваканция и то без да губите нито секунда за съобразяване с графика на обществения транспорт, нито пък куп пари от използването на често недобросъвестни таксиметрови шофьори. Подарете си едно приключение, което ще върне усмивките на лицата на вас и вашето семейство и посетете разкошния летен Бургас, за да осъществите онази бленувана почивка, за която винаги сте мечтали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *