Добре е да носим на круиз и…

Луксозни круизи

Луксозни круизи

Ако сме тръгнали на круизи, което означава, че повече дни няма да ви има е добре да си вземете и найлонови торбички, които да използвате за отделянето на дрехите за пране. Със сигурност не е необходимо да взимате и чаршафите, хавлиените кърпи или пък своите пантофи , при положение, че там ще можете да се сдобиете с нови такива.

Добре е да имате и монети по едно или две евро , които ще са ви за бакшиши на товарачите както и на сервитьорите и на камериерките, защото приблизително 89 – 90 % от оплакванията на персонала са точно оттам. Може да си вземете и залепващи се бележки, които да използвате , за да можете да оставяте различни съобщения на вашия стюард, на семейството или приятелите ви на борда. Не се учудвайте ако някой от обслужващият персонал ви извика по име, това е да се намали дистанцията и да се почувствате като вкъщи спокойно можете да се възползвате от всичко, което ви се предлага. Можете и да си направите снимка за спомен при професионален фотограф. Сложете в багажа си и лекарства. На кораба има медицински екип, но за ваше удобство е добре да имате, тези лекарства които знаете, че ви действат веднага.

Гледайте да не закъснявате за лайнера, понеже той не чака. Става часа и в точната минута тръгва. Копи от международният паспорт няма да ви натези, два или три часа порано е за предпочитане. Едни от най-предпочитаните дестинации през летните сезони са Средиземно и Балтийско море и ако сте заинтересовани, е дорбе да си направите резервация няколко месеца пердварително. Тогава можете да се възползвате от седем дневен круиз, това е възможно най-кратката. За есента се избират главно Канарските острови, също така и Израел, през зимата се залагат на Карибите и Югоизточна Азия. Повечето пътници отиват най-често до Рим ,Истанбул , Венеция както и Барселона, откъдето хващат кораба.

Трябва да знаете, че това пътуване ще бъде едно много вдъхновяващо преживяване, с пътешествие по вода, в една изключителна комфортна среда, на реномиран кораб и ще можете да опознаете нови места и култури само с 1 опаковане и разопаковане на своите куфарите.Можете да си вземете в багажа и висок слънцезащитен фактор, който да ви предпазва когато сте на вън и наблюдавате страхотната гледка от кораба.

Круизът е един вид почивка,едно бягство от стреса и голямото напрежението на брега. Една възможност да се успокоите и отпуснете в приятна обстановка, великолепно грижовно обслужване отлична храна и кораб и най-вече постоянно променящите се пейзажи, които можете да наблюдавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *