ДУБАЙ – НАЙ-ДОБРОТО МЯСТО ЗА ШОПИНГ ЕКСКУРЗИЯ

Дубай - Обединените Арабски Емирства

Дубай – Обединените Арабски Емирства

Каква се представяте, когато чуете думата Дубай? – Огромни молове, луксозни магазини, невероятна архитектура от бъдещето… Всъщност Дубай е едно от седемте емирства, както и най-големият град в Обединените Арабски Емирства. Намира се на югоизточния бряг на Персийския залив и на североизток от Абу Даби. Официалният език е арабският, но всеки там говори английски. Ислямът е официалната религия, но не единствена.

Дубай – обикновено рибарско селище само до преди 60 години днес е един от водещите икономически центрове в близкия изток. Там могат да се видят едни от най-амбициозните архитектурни проекти, които сякаш идват от близкото бъдеще. В същото време ориенталската нотка придава изключително изобилие в цветовете и формите на този град. Ако обичате авангардна и модерна архитектура това е мястото, което ще ви впечатли и ще надскочи дори най-смелите ви представи.

Буж Ал Араб – първият седем звезден хотел в света ще ви предостави възможността да се насладите на невероятни изискани ястия в ресторант под водата. Самият проект да се изгради такъв хотел върху пясък без основи е необикновен и изумителен сам по себе си. Това е и една от най-големите съвременни забележителности в Дубай.

Непременно всеки посетител трябва да отиде и да види огромният аквариум в един от моловете на Дубай дори да не е любител на шопинга. А в мола Mall of the Emirates по всяко време на годината може да се наслаждавате на удоволствието да карате ски. Фонтанът в Дубай мол изстрелва вода на 150 метра, а проекта за изграждането му е на стойност 218 милиона долара. Дубай е градът изпреварил технологиите и възможностите на нашият век.

Страхотните плажове и шанса да се докоснете до арабската култура докато се наслаждавате на всички познати и непознати западни удоволствия са само част от неустоимото изкушение! Ако решите да изберете екскурзия в Дубай не трябва да изпускате възможността да си поиграете с делфините в хотел Атлантис. Там гостите могат да се докоснат до животните, да поиграят с тях или просто да им се насладят в свръх модерният център за опазване и обучение на делфини. Аква паркът Адвенчър пък дава възможност на посетителите да се спуснат по една от пързалките с почти отвесен наклон, чието продължение преминава в тунел минаващ по средата на басейн с акули.

Не на последно място е и Пазарът на Златото (Gold Souk), който се намира в старата част на Дубай – Дейра. Там имате шанса да видите от вътре „пещерата на 40-те разбойника” от приказките на Шехерезада без да са необходими вълшебните думички „Сезам отвори се”. Има повече от 300 сергии, както и индивидуални търговци. Ежедневно на пазара се излагат около 10 тона злато – цялото това изобилие спира дъха и надминава и най-смелото въображение!

Настроението е предколедно! Време е за шопинг! А най-добрия шопинг е в Дубай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *