Евтини нощувки в първия НИСКОБЮДЖЕТЕН хотел в централна София

Евтини нощувки са възможни вече и в централна София – в първия британски нискотарифен хотел (easyHotel Sofia – LOW COST) от веригата easyHotel.com (с 20 нискобюджетни хотела). Тя вече е стъпила в България, Англия, Холандия, Дубай, Швейцария, Германия, Кипър, Унгария, Шотландия, Португалия и Южна Африка.

Веригата хотели е част от холдинга easyGroup Holding Ltd – www.easy.com (с 22 нискобюджетни компании, каквато е нискотарифната авиокомпанията easyJet). Всички вериги предлагат много евтини и изгодни услуги с високо качество.

Тъй като този тип хотели са все още малко познати, то тук ще представим по възможност най-важното от това, което би било добре да знаете.

Хотелът става все по-популярен и търсен, подобно на другата нискотарифна верига стъпила у нас – авиокомпанията easyJet. Той предлага нощувки на изключително ниски цени като при хостелите, но за разлика от тях всяка стая е двойна и със самостоятелна  баня.

Стаите са 3 типа – Малки, Стандарни и една за хора с увреждания в инвалидна количка.

Цените започват от 38 лв. за малка двойна стая с баня (нощувката излиза 19 лв./човек) и стигат до 48 – 68 лв. за стандартна двойна стая с баня (цената от 68 лв. не е достигната, тъй като тя би била възможна само, ако хотелът е препълнен и няма почти никакви свободни стаи).

Трябва да се знае, че цените са динамични и зависят от типа на стаята и датата на резервация. Колкото по-рано резервирате, толкова по-ниска е цената. Тя се покачва със запълването на стаите и от това колко души преди вас са си направили резервации.

По всяко време може сами да направите справка какви свободни стаи има и какви са цените в момента на една от двете резервационни системи предложени е сайта на хотела (easyhotel.com или booking.com/5ecdc7d3da8ac). Цена, която сте видели днес, утре може да е по-висока.

При резервация на място – на Рецепция в последния момент, цените винаги са по-високи.

Важно е да се знае, че както и при авиокомпанията easyJet, за easyHotel Sofia също важи принципа РАННА РЕЗЕРВАЦИЯ = НИСКА ЦЕНА. Може да „хванете“ ниски цени online и същия ден, но за да сте по-сигурни, си направете резервацията 2-3 дни по-рано.

Възможностите за резервации са две – online или на Рецепция с предплащане. Не се приемат резервации по e-mail, телефон или факс, както и по друг начин.

Веригата е предпочитана заради централното местоположение на хотелите, ниските цени, чистотата и доброто обслужване.

Идеалният център на града е на около 10 минути пеш от хотела. Това позволява бърз и лесен достъп на неговите гости до редица забележителности , административни и финансови учреждения, шопинг центрове като Mall of Sofia (на 5 мин.), Национален Дворец на Културата, ЦУМ, Халите, Църквата Света Неделя, Археологическия музей и др.

На 2 -3 мин. има метростанция (трамваи), а централна гара и автогарата са само на 4 спирки (5 мин. с такси).

Трябва да се знае, че този тип хотели нямат нищо общо с останалите познати в България хотели и хостели.

За тази верига важат различни от познатите стандарти и правила. Добре е да се запознаете предварително с тях, за да не останете изненадани или разочаровани.

Разлика: цената е разбита така, че някои услуги са безплатни, а други са срещу минимално заплащане. Предоставена е възможност всеки сам да реши какви платени услуги иска да използва в зависимост от това дали има нужда от тях, както и от бюджета, с който разполага в момента.

В другите хотели в цената за нощувка влизат различни екстри, които се заплащат, независимо дали ще ги използвате или не. Затова ще видите, че нощувките в хотелите в София са високи и това е една от причините.

Например, ако сте в командировка и искате само да преспите и да си вземете душ на чисто, сигурно и модерно място, то това е вашия хотел.

Ако сте се настроили, че ще преспите на такива ниски цени, каквито се предлагат в хотела, но искате да имате всички екстри включени в цената, то това явно не е вашия хотел.

Цената винаги е за двойна стая с баня, TV и централна, индивидуално регулируема климатизация (включва само нощувка за двама, независимо дали настаняването е единично или двойно).

Добре е да сте информирани предварително с какво разполага хотела и кои услуги се използват безплатно и кое се заплаща допълнително.

Хотелът е на 9 етажа, разполага с 57 двойни стаи с двойни легла, бани и TV, За непушачи, Храна и напитки – вендинг автомати, Факс, копир и скенер – на рецепцията, Лятна градина, Пожароизвестителна инсталация, Не се допускат домашни любимци, освен куче-водач, Предлага 24 часова денонощна рецепция – 24/7, бързо и лесно чекиране и настаняване.

Безплатни услуги:

Безплатен интернет на компютъра във фоайето, Външен безплатен паркинг пред хотела, Централна климатизация и отопление, Заключване с електронни карти, Нощна охрана и видеонаблюдение на общите части, Стая за хора с увреждания, Възможност за гладене, Безплатни карти и брошури.

Услуги по желание срещу заплащане:

Високоскоростен Wi-Fi Интернет в цялата сграда – престой 1 ден – 4 лв./24 ч. (от втория ден – 2 лв./24 ч.); Подземен гараж – 8 лв./24 ч.; Стая за съхранение на багаж – 4 лв./24 ч.; Бебешки креватчета при заявка (само в стандартните стаи) – 14 лв./за целия престой; Сешоар – 4 лв./24 часа (ограничени бройки).

Важно е да се знае, че с цел постигане на ниски цени, площта на малките стаи (баните) е сведена до минимум. Затова, ако смятате да резервирате такава стая не носете много и обемист багаж. Няма да ви е комфортно. Няма гардероби.

Също така, хотелът не разполага със заведение за хранене, но на разстояние от 5 мин. ще намерите многобройни кафенета и ресторанти. Попитайте на рецепцията за тях.

Хотелът е подходящ за делови хора и краткосрочни нощувки, защото по правило в цената на стаята не влиза смяна на постелъчно бельо и почистване.

При по-дълъг престой може да пожелаете тези услуги, но срещу заплащане.

Часовете за настаняване и напускане за момента са малко необичайни, но по-нататък може и да се променят.

Засега настаняването е от 15:00 ч., а напускането до 10:00 ч.

Ранното настаняване и напускане се заплаща допълнително (16 лв.).

Чужденците не се впечатляват от тази цена, но вие ако пристигнете по-рано, за да не заплащате тази сума, може да оставите багажа си на съхранение (4 лв./24 ч.), да си свършите работата в града и да си вземете багажа чак, когато се настаните.

И още нещо – имайте в предвид, че когато предстоят по-големи концерти и мероприятия в София, хотелът се пълни доста по-бързо и затова бъдете предвидливи и резервирайте навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *