Зимна покана за екскурзия в Перлата на Дунава – Будапеща

Перлата на Дунава – Будапеща

Перлата на Дунава – Будапеща

Унгарското национално туристическо дружество организира за 7-ма поредна година кампанията, в която вземат участие много фирми с различни профили – от автобусни компании и спа центрове до авиопревозвачи. Целта е да се представят най-добрите промоции и оферти на потенциалните клиентите посещаващи това събитие. Ако към всичко това се добавят и ниските цени на хотелските стаи от Agoda.com, то пътуване в Будапеща (позната още като Перлата на Дунава) е наистина подходящо в рамките на тази кампания.

Будапеща притежава история наситена със събития, които е трудно да се представят подробно в кратко резюме. Основана от келтите, укрепена от римляните, завладяна от монголите и турската империя, Будапеща е безспорно ключов играч във времето на битки, които водят до оформянето на Европа от Средновековието чак до Втората световна война. Затова съвременна Будапеща е определяна едновременно като древна европейска столица – наситена с история и модерна – носеща в себе си иновациите на 21ви век. Заостреният силует на Сградата на парламента, великолепният замък Буда и Площадът на героите –  построен през 1896 година по повод 1 000-годишнината от основаването на Унгария – са само някои от историческите забележителности в града, в който ще се намерят множество такива, заслужаващи вниманието на всеки турист.

Наред с всичко това, Зимната кампания е прекрасна причина да се посети Будапеща, заради изобилието от специални оферти предлагани на туристите. Хотелите, които са изброени по-долу имат фантастични предложения – ако се резервират 2 нощувки, то 3-та ще бъде безплатна, а тридневен престой осигурява безплатна 4-та нощ. Освен това, за всяка направена хотелска резервация гостите получават ваучер за безплатен вход за един от спа центровете Гелерт, Сечени, Рудаш или Лукач, които са световноизвестни с лековитите си минерални води и прекрасната архитектура.

Пребиваващите в Будапеща могат да се възползват от отстъпки за туристически обиколки на града с автобус, речни турове Легенда даващи възможност за поглед на крайречните забележителности и вход в парк Мементо, където могат да се видят статуи от времето на комунистическия режим в Унгария и неговото падане през 1989 година. Коледният пазар, който всяка година се организира на търговската улица Ваци, пък ще даде идеи за подаръци за любими хора, на фона на празнична обстановка и чаша греяно вино с вкусен унгарски колбас.

Ако сте решили да посетите Унгария по време на колоритния зимен сезон, agoda.bg ще Ви помогне с резервацията на най-подходящия за Вас хотел. Вижте предложенията ни и резервирайте лесно, бързо и сигурно!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *