Зимна почивка в планината

Докато не стане въпрос за почивка, мнозина са онези, за които зимата е непривлекателен сезон. Студените дни могат да бъдат изпълнени с много приятни емоции, отвъд дискомфорта на студеното и влажно време. Горяща камина, пухкав снежец и чаша приятна напитка могат да ни накарат да забравим за студа навън само за няколко минути. Когато към цялата тази атмосфера добавим и приятна компания, тогава почивката в планината всъщност може да се окаже всичко, за което някога сме мечтали.

България предлага отлични условия за зимна почивка

Величествената природа на родината и благоприятния ѝ климат предлагат възможност за почивка в приказната атмосфера на планинските ни курорти. Най-високата планина у нас – Рила, е сгушила един от най-посещаваните планински курорти на страната – Боровец.

Ски пистата на курорта впечатлява с красотата на природата си и едни от най-големите по дължина и капацитет ски писти. Вековните борови гори на Рила планина предлагат отлични условия за практикуване на зимни спортове, екстремни изживявания, множество вълнуващи приключения и почивка, за която мнозина мечтаят.

Как да направим зимната почивка по-вълнуваща от всякога?

Съществуват редица начини да направите почивката си през студените месеци по-вълнуваща от всякога. Ако искате да добавите към релаксиращия си престой в хотела нещо нетипично и вълнуващо, сезонът ви предоставя всичко необходимо. Нека разгледаме няколко идеи, които биха могли да се превърнат в идеалното допълнение към зимната ви почивка.

Каране на ски

Струва ли да отидеш в зимен курорт и да пропуснеш изживяването от това да се спуснеш по безкрайната ски писта? За някои водещ мотив за пътуването до Боровец, или който и да е друг зимен курорт, е именно карането на ски, а за други – уютната почивка в хотел с гледка към заснежената планина. Ако сте сред любителите на зимните спортове, то навярно ските са нещото, което владеете до съвършество. Ако обичате да си почивате – подходящият хотел с гледка, както и някои допълнителни екстри като СПА център например, могат да бъдат достатъчни.

Има и още една група хора, които биха искали да се научат да владеят щеките и ските, но така и не им се отдава този шанс. С покупката на ваучер за обучение по каране на ски имате тази възможност. Дори не е нужно да чакате зимата, а да се подготвите предварително, тъй като обученията се осъществяват на закрито от инструктори. Те ще ви научат на всичко необходимо, за да се спуснете по ски пистата още при следващото ви посещение на пистата.

моторна шейна

Преход с моторна шейна – едно наистина екстремно изживяване

Вековните снежни гори на Рила са идеални за това вълнуващо зимно приключение. С този екстремен подарък могат да бъдат зарадвани всички, за които непроходимите зимни пътеки будят силен интерес. Моторните шейни се карат в специално обособени за целта места, извън ски пистите. Освен незабравимо изживяване, тези преходи дават възможност да се доближите до естествената красота на планината в най-внушителния ѝ период. Съпровождани от опитни водачи, няма нужда да се притеснявате от нищо. Осигурявайки си ваучер за преживяване от този тип, с гордост може да се похвалите, че сте един от малкото смелчаци, впуснали се по живописните непроходими пътеки на величествената Рила планина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *