Идеалното място за почивка – Гърция

Идеалното място за почивка – Гърция

Идеалното място за почивка – Гърция

В Гърция можете да се  насладите на една 40 вековна слава. Родина на великите  Древни Олимпийски традиции както  и гробница на една по загадъчна легенда. Голямо игрално поле на много  богове и крале. Един невероятен дом на чудесата още от древния свят и на 1  от най-великите гадателки на всички времена. Именно сега е момента да планувате ранни записвания Гърция 2013 за своята почивка през годината.

Воините са се борили за своето безсмъртие, а пък хедонистите са се отдавали на всякакви смъртни грехове. Била е и изкована съдбата на цивилизацията като  се е родил светът там, който познаваме в днешни дни. Гърция е пълна със  съвременни чудеса .

Трябва да знаете, че предприемайки посещение до Гърция, то то  е равносилно на две пътувания и то едновременно. 1-то  е до слънчевия рай, който е изпълнен със спокойни плажове и огромно оживени пазари,където можете да намерите всичко, от което имате нужда  и чудесен зехтин. А 2- то пътуване е назад във времето. Един свят на чудовища и богове, на принцове и огромни дворци,  за небивали легенди и  изгубени градове.

Това е една прекрасна възможност, за да се почувстваме като един Индиана Джоунс.
Има камъни от миналото, като под всеки един от тях се крие по една невероятна история. Перфектното  място за начало на обиколка е Санторини, който е най-красивият гръцки остров, който е  посещаван от туристи през годината  с ферибот, кораб, както и със самолет. Има красиви  изсечени скали и отсядат в приказни бели къщички, по лицето на стръмните урви.

Зад всичката тази  впечатляващата фасада има  една загадка и то тя е  истинската атракция на самият остров. Повечето вярват, че Санторини е една локация на изгубения чудесен  континент , а именно – Атлантида.
Санторини се  намира на час път със самолет от Атина. Тази история е написана от древния философът Платон. Пише за един  изтънчен народ, който е живял преди повече от 9 000 години на островен континент, където било  истински земен рай, само трябвало схората да живеели в мир и да почитат своите  богове. Но когато  Атлантида се била опиянила от своите сили, боговете се разярили и само  за една нощ, Атлантида потънала на дъното на морето.

Санторини е бил дома за древни хора, които наричаме сега миноанци. Кралството процъфтявало благодарение на търговиите  с вино и дървесина , зехтин.

Преди повече от 3 500 години Санторини е бил разтърсен от мощна експлозия, която е равнявана на десет  атомни  бомби, кото са хвърлени над Хирошима. Това избухване причинило огромни приливни вълни, които били опустошилни за острова. Всичко това довело до една  промяна във външния вид на Санторини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *