Испания, раят за туристите

Испания - раят за туристите

Испания – раят за туристите

Докато не си бил в Испания можеш само да четеш и да си представяш, всичко което може да се види и прави там. След като посетите Испания, ще видите защо туристическите агенти твърдят, че тя е туристически рай.

ПЛАЖОВЕТЕ

Както всяко лято милиони хора от цял свят посещават Испания в търсене на слънце, плаж и партита. Още през шейсетте години на ХХ век, на испанските брегове на Средиземно море, започнали да се строят големи туристически курорти , за да могат немските, френските, шведските, британските и други туристи от северните европейски страни, да почиват на ниска цена, като своевременно им предлагат други развлекателни дейности, на които те не биха могли да се насладят в родните си страни.

Коста Брава, Ла коста де Леванте,Коста Бланка,Коста дел Сол и Коста де Галисия са възможно най-добрият избор за слънчеви бани, където може да релаксирате в кристални води.

ПЛАНИНИТЕ

Испания е туристическа страна по традиция и от дълго време насам, всяка година е домакин на туристи от различни сектори, тъй като туризмът в Испания предлага не само отлични плажни ивици, но и планински райони за любителите на спокойствието, природата и зимните спортове. Сиера Невада, Уеска, Ла Масея Андора и др. са само част от тези вълшебни места, където ще намериш планини и сняг в изобилие.

ГАСТРОНОМИЯТА

Друга атракция е несъмнено испанската гастрономия, тъй като тяхната средиземноморска култура  предлага голямо разнообразие от ястия и кулинарни рецепти, които не могат да бъдат намерени в никоя от страните на Европа.

ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ

Най-популярните празници в Испания са Сан Фермин в Памплона, Лас Фаяс във Валенсия, Великден и априлския панаир в Севиля, Ла Мерче в Барселона, панаира Сан Исидро в Мадрид, както и много други традиционни фестивали.

 Испания – раят за туристите

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *