Как се наема кола в Пакистан?

Как се наема кола в Пакистан?

Как се наема кола в Пакистан?

Легални документи:

Бъдете сигурни, че имате валидна шофьорска книжка издадена в страната, от която сте. Също така имате нужда от валидно международно свидетелство за управление на МПС. То е превод на съществуващата Ви шофьорска книжка издаден от лицензирана от правителството организация. Вие трябва да предоставите тези документи в rent a car компанията, за вземете автомобил.

Онлайн организация:

Преди пристигането си, се убедете, че сте направили успешно резервация на автомобил с местна rent a car компания или поддържайте връзка с представител на фирмата по телефон или и-мейл, за да спестите време след пристигането си и да не се лутате търсейки офиса на фирмата.

Отстъпки и специални оферти:

Най-добрите в rent a car бизнеса изискват основна такса, която обаче Ви позволява неограничен пробег. Ще трябва да обмислите броя на пътниците, количеството багаж, разхода за гориво на различните коли и наема за всеки предлаган модел кола. Имайте в предвид, че понякога най-големите компании предлагат отстъпки за онлайн или телефонна резервация. Тези оферти могат да намалят разходите Ви по пътуването и да го направят по-приятно.

Други неочаквани разходи:

Като добавка към застраховката, повечето rent a car компании може да изискват допълнителни такси за извънредни ситуации. Rent a car фирмите предлагат предплащане на  горивото, което те ще Ви заредят. Въпреки това, тази услуга е по-скъпа отколкото ако си заредите колата сами. Взимането на детска седалка се таксува допълнително. Не забравяйте да предвидите в бюджета си средства за пътни такси и други подобни.

Преди да потеглите:

Имайте в предвид нещо важно, когато напускате паркинга. Огледайте колата, която сте взели под наем за всякакви драскотини, деформации и други нередности. Също така проверете гумите и двигателя. Направете снимки или видео на превозното средство преди да потеглите дори да се стори странно на представителя на rent a car фирмата в Пакистан. В случай на повреда, която не сте отбелязали преди тръгването е много вероятно да носите отговорност за нея, когато връщате колата. Ако сте имали лошия късмет да попаднете в ПТП, незабавно се свържете с Rent a car фирмата и изчакайте полицията.

Връщане на наетата кола:

Преди да върнете наетата кола, се убедете, че резервоара е пълен. Повечето rent a car фирми позволяват превозното средство да бъде върнато на друго място без допълнителни такси. Когато сте свършили с автомобила, изчакайте на мястото за връщане представител на фирмата. Той ще провери зареждането с гориво и за щети по колата. Ако всичко е в добро състояние, ще Ви се даде документ за дължимото. След като сте се разплатили, Вие може да си тръгвате. Повечето rent a car фирми предлагат безплатен транспорт, който да ви отведе до летището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *