Карнавални истории за Венеция и Рио де Жанейро

Рио де Жанейро

Рио де Жанейро

Неговият произход е все още не оточнен. Някои смятат, че датира още от 940 година, а като първият карнавал е бил направен в 1093 – 1094 година, понеже от тогава има документи, където се споменава за него. Интересното, е че от някъде 1270 година има данни за производство на маски. Постепенно Венеция си създава име на град , който е отдаден на забавленията и се превръща в едно място на изкушения и удоволствия за живот.

Задължителната традиция която изисква е всички участници в карнавала, да бъдат дегизирани. Вече има много екскурзии карнавал Венеция където всеки може да се докосне до тяхната култура. Карнавалите позволяват на хората да запазят анонимност и разликите в класите успява да се стопи. Има и лоша страна от тази анонимност, понеже предразполага към извършване на дадени престъпления и множество безразборни флиртове, заради които празникът за опредлен период от време е бил забранен. По това време, венецианските улици са пълни с фокусници, мимове, клоуни, акробати, жонгльори, самият град става една пъстра палитра от импровизирани и планирани спектакли. Във Венеция в последно време карнавалът се провежда по дадена тема, и с нея се дава начало на зрелищните прояви. Започва се на площад Сан Марко, с издигането на грандиозна сцена, където се представят много спектакли и различни изяви из по целият град.

Друг известне карнавал е този в Рио де Жанейро , който е най-пищният карнавал. Едно впечатляващо дефиле на различни видове карнавални костюми, както и страхотна самба. Бразилският карнавал е от Париж. Кметът на Рио де Жанейро, връчва малък символичен ключ, на града на Крал Момо , като по този начин градът е във властта на монархампрез следващите дни.

Може да се каже, че в Бразилия има момент на живот след карнавала , преди карнавала, и по време на карнавала. Официалните мероприятия траят само три дни , като започват от неделя до вторник. Бил е направен специален Sambadrom , това е алея с дължина близо 690 – 700 метра. Там има трибуни, побиращи приблизително 650 000 – 700 000 души. Оборудвани са със столове и барове . Като с амо за нощ взимат участие в шествието към 5 000 души, има специлано жури, оценяващо всичко на карнавала. Този карнавал в Рио е изключително разнообразен, страстен, пъстър и дивхармоничен и завладяващо ритмичен. Има много барабани и ритъмът от тях е уникален, каращ кръвта ти да затанцува. Карнавалите са едно незабравимо приключение, което се помни завинаги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *