Курорт Албена – Хотели, Вили и Къщи за гости в Албена

Едно от най-атрактивните места за почивка на българската част от Черно море е Албена. Множеството разнообразни атракции и хотели в Албена придават на мястото собствена атмосфера и са го превърнали в един от най-масовите и желани курорти по северното ни Черноморие.

Макар доста известно място за почивка през лятото Албена е значително по-малък в сравнение с курорти като Златни пясъци или Слънчев бряг. Това кара много хора, които искат да се забавляват, но не искат претъпкани улици да изберат почивка и нощувки в хотели в Албена в търсене на своята съвършена ваканция. Само на 30 километра от там са и два големи града – Добрич и морската ни столица – Варна.

Самата Албена се намира съвсем близко до Балчик и неговата феноменална ботаническа градина, която пък е повод за много хора да си направят малка екскурзия. Сред другите забележителности на Албена е и резервата „Балтата“, където река Балтова при вливането си в Черно море образува красив лиман.

Хотели в Албена избират не само младежи и неангажирани туристи, а също така и много млади семейства, които все още търсят начин да си прекарат малко по-интересно преди да са улегнали под отговорностите на семейния живот. Самият курорт Албена е открит преди повече от 40 години, през далечната вече 1969 година.

Подобно на други започнали своето съществуване като летни курорти селища откриваме множество модерни и луксозни варианти за нощувки в Албена. И тук напливът на чужди туристи, избрали да почиват в България през лятото не секва. Всъщност по последни данни около 90% от гостите, отсядащи в хотели в Албена са чужденци.

Според мнозина Албена има един от най-добрите плажове в Европа, а широката до 150 метра на места и полегата плажна ивица го правят един великолепен избор за всеки решил да се наслади на една пълноценна и изпълнена с емоции лятна ваканция. Избирайки хотели в Албена вие си подарявате възможност да създадете незабравими, магични спомени и винаги да копнеете да се завърнете в това райско кътче на българското Черноморие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *