Легенди за Венеция

Легенди за Венеция

Легенди за Венеция

Според една от легендите , Венеция е била възникнала от морската пяна през 421 година. Има и  други сведения в историята за Венеция , е водела началото си от 425 година, когато  населението на Древният град Аквилея се било  укривало по всичките острови от нашествието на хуните на Атила. Главно се смята, че първите постройки са възникнали в лагуната чак през 568 година, при  нашествието на Лангобардите. Независимо от случаите, се смята и твърди навсякъде за тази дата във всички  исторически справочници. Това е един невероятен град или една легенда, град на мечтите,където има много мечти и надежди. От там и  Венеция е наричана за най-романтичният град в Италия , като всички  влюбените от цял свят мечтаят  да го посетят. Идеални екскурзии карнавал Венеция има през годината от които можете да се възползвате.

Венеция в този вид в  който я познаваме днес, е възникнала  през 810 година, точно тогава са били  усвоени централните острови в лагуната Риалто. Тогава самите  жители започват активно да строят кораби, като по този начин  скоро венецианските търговци успяват да развиват търговия из  целият свят. Градът е разположен на  118 острова, които са свързани с канали, като над тях   са построени над 400 малки и по- големи мостове. В древността е нямало мостове. Първи  упоменатия за строителството на мостове датират чак от  ІХ век.

Интересно е как градът почти не се е променял  и всички сгради изглеждат по същия начин, сравнявайки ги с  платната на старите майстори, като че ли времето е спряло. Венеция е чудесна  по всяко време и  на деня и на нощта, като  не губи от своето великолепие, през който и да е сезон да я посетите. Венеция е  на две части, едната е  от така наречения Голям канал или по известното име  Каналацо, който е с  дължина около 3800м. и ширина от 28 до 73 м. Главно  транспортно средство е известната  гондолата, която трябав да видите и непременно да ви повозят с нея. По самите канали могат д се видят и малки кораби и лодки. По- малките се движат предимно по Големия канал и около основната част на града, а пък големите са предназначени за предвижване м/у основната част на Венеция и островите в лагуната.

Според повечето местни, по тези улички, може да се стигне до всяко едно място в града за не повече от 30-40  минути. Дължината на целият град  е около 4200 м. , а ширината му е  2700, като  заема площ от 7  квадратни километра, ако сложим и островите в тази площ става около 13,7 кв. км.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *