Какво трябва да знаем когато отиваме на море?

Лятните жеги започнаха и всеки започва да се замисля, как да се спаси от горещините. Това важи най-вече за големите градове, където автомобилите и газовете които изпускат, покачват допълнително градусите. На всеки му е известно, че в градска атмосфера задуха е непоносим.

Възниква въпроса къде да прекараме отпускарския сезон. Някои предпочитат да отидат на планина сред природата, други ще отидат на село поради финансови или други причини, но най-често избрания вариант е да се отиде на море. Но къде да отидем на море 2012 година и кога е най-удачно да го направим за да си изкараме най-добре? Всичко зависи от това, как би искал да си прекара човек. С приятели ли ще ходи или със семейството. С деца ли ще се плажува или не. Проблема е комплексен и всеки решава сам за себе си според обстоятелствата. Нека обърнем внимание на няколко интересни факта и да дадем няколко съвета.

Кога е най-подходящото време за пътуване

Всичко зависи от това в кой месец сте избрали да ходите на море 2012 година. Ако времето е горещо, то несъмнено най-добрия вариант е това да стане нощем. Това важи в особена сила, ако сте решили да спестите средства и заминете с влак. Имайки предвид окаяното състояние на нашите железници, трябва да сте наясно, че в тези ламаринени вагони температурата през деня е около и над 50 градуса. Ако ще пътувате с автобус имайте в предвид, че пътя е около 8 часа и то ако пътувате към южното Черноморие. През това време почивката е една, максимум две.  Ако сте с кола, то имате пълната свобода, как да прекарате пътуването си, но все пак имайте предвид големите горещини в следобедните часове. Дори вие да имате климатик в колата, това не значи, че всички водачи на пътя имат, а големите горещини могат да изиграят лоша шега и на най-добрия шофьор. Затова при всички случаи избягвайте горещите следобедни часове.

Къде да отседнем когато пристигнем

През последните няколко години все по-модерни са промоционалните оферти в сайтовете за групово пазаруване. Няма лошо, но внимавайте и не се предоверявайте. Ако все пак сте решили да заминете на море 2012 година на общо основание и да търсите място за отсядане, когато притигнете, то най-добрите варианти са два – квартира или хотел.  Разбира се, тук най-често се опира до финансовото положение. Ако това не е фактор, то задължително изберете някой хотел. По-хотелите си има удобства, като почистване на стаите и смяна на чершафитеи чершафите. Все пак сте отишли да почивате, а не да домакинствате, но пък не е особено приятно да се търкаляш в един и същ чершаф 10 дена. Внимавайте все пак с храната по ресторантите на хотелите. Избягвайте офертите тип с включени закуски, вечери и там подобни. Нагледахме се по телевизията с натравяния на деца и подобни простотии.

Вече сте се настанили и вашето незабравимо лятно изживяване по черноморието започва – плаж, море, заведения, веселие и много силни емоции. И помнете – планирайте и почивайте разумно, защото и най-малкия проблем може да спъне цялото Ви плажуване и да превърне почивката на море 2012 година в пълен ад.

Автор: Радост вкъщи

2 comments

  • Спа Туризъм

    Да отидем с дете на море е истинско изпитание. Почивката може да се окаже доста по-напрегната и изтощителна, когато сме на море с малкия си наследник. Как да отидем с дете на море, без „да ни изяде сапуна“?

  • Спа Туризъм

    Багаж мога и редя мислено няколко дни преди тръгване – докато мия чиниите, простирам, чистя. Така имам време да преценя за колко време, какви точно и колко на брой дрехи ще трябват за децата. Все пак децата имат онази изключително ценна способност да се изпоцапат до невъзможна степен точно онзи път, когато не сте взели подходящи дрехи за преобличане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *