Най-добрите места за почивка в Анталия

Великолепната брегова ивица на Анталия е съставена от множество малки, но очарователни ваканционни курорти. С основния градски център на района, съставляват втората най-посещавана туристическа дестинация в Турция след Истанбул. Първоначално основана от царя на Пергам през 159 г. пр. Н. Е. и известна в древната история с името Памфилия, Анталия е любима на много националности летовници. Като отправна точка за ликийския туристически маршрут, Анталия е идеална, защото крайбрежният път D400 минава покрай всички големи ваканционни курорти и градчета. Турската Ривиера е най-зашеметяващата част от средиземноморското и егейско крайбрежие и предпочитана дестинация за почивки и екскурзии в Турция, със своето перфектно слънце, чисти плажове, ултра луксозни курорти, очарователна природа, древна история, добро забавление и нощен живот.

Алания е най-отдалеченият курорт от летище Анталия с време за трансфер приблизително 2 часа  и 30 минути. 115-метровата червена кула от 13-ти век доминира по крайбрежието, разпръснато с пясъчни плажове, въпреки че любима туристическа атракция е пещерата Дамлаташ с нейните впечатляващи колекции от сталактити. Плажът на Клеопатра в Алания е мястото, където Клеопатра и Марк Антъни са прекарвали време заедно според легендата.

Придвижвайки се по на запад по крайбрежието, Сиде, малък и традиционен курорт, е бил предпочитан от пиратите като база за техните грабежи. Най-известен със своята частично реконструирана забележителност – Храма на Аполон, тук ще видите големият древен елинистичен театър и агора в среда с много нови и модерни хотели.

Белек, място на петзвездни хотели, луксозни вили и голф игрища, сега е водеща дестинация в Анталия и известна като столицата на голфа в Турция. Голфът е основното занимание тук и всъщност, освен ако не планирате да се отпуснете на плажа или в спа центровете на хотелите, няма какво друго да правите.

Новият и модерен център на Анталия, също има стар град – (Kaleici), прочут с древната порта на Адриан с три арки. Предпочитано място за местните жители за разходки и ресторанти. Оттук любителите на плажа могат лесно да стигнат до най-известния в региона плаж Коняалтъ, Археологическия музей, и новооткрития аквариум на Анталия.

Кемер е характерен с девствената си прорида. Известен е малкия курорт – Чирали, сравнително непознат , но с възхитителен плаж. Споделяйки плажа със съседния курорт Олимпос, с удоволствие може да посетите руините в близката гора, както и горящите пламъци на Кимера. Еднодневна е екскурзията до руините и плажовете на Фазелис.

Образувайки основната част от Турската ривиера, средиземноморското крайбрежие на Турция представлява възхитителна колекция от малки села, археологически обекти и космополитни градове. Заобиколени от живописната планина Таурос, пясъчните плажове се простират на километри и държат първенството по красота в цялата страна. Всеки, който избере да почива там, ще бъде приятно изненадан и веднага ще разбере защо „тюркоазеното крайбрежие“ е неговият прякор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *