Съвети при Настаняване в Хотел

Съвети при Настаняване в Хотел

Съвети при Настаняване в Хотел

Предстои ви бизнес или развлекателно пътуване и имате нужда от хотел?  – в тази статия ще ви покажем някои тънкости, как да се сдобиете с най-добрата сделка. Когато човек търси хотел първото нещо което му идва на ум е да погледне списък на хотелите в определения град или курорт в който му предстои пътуване, да избере един произволен, да се обади в рецепцията и да си запази статя – съвсем нормално.

Ако желаете обаче да спестите пари, може да направите следното: след като сте избрали дестинацията, прегледайте някоя туристическа агенция предлагаща услугата хотелско настаняване – почти няма агенция, която да не предлага тази услуга.  Влизате в сайта на конкретната агенция и се възползвате от удобната търсачка на хотели: от падащите менюта избирате държавата и курорта който исакте да посетите, както и колко звезди искате да бъде хотела ви, появява се дълъг списък с хотели и цени за нощувки в тях, след като изберете хотела който ви допада най-много, сравнете цената за нощувка предлагана ви от агенцията и тази обявена в официалния сайт на този хотел (ако в сайта няма цени, може да се обадите на рецепцията) – Сами виждате, че цената обявена ви от туристическата агенция е значително по-малка от т.нар официална цена. Причината е, че туристическите агенции имат стабилни договори и уговорки с хотелите и им изпращат ежемесечно стотици посетители, което им дава предимсто да преговярят с хотелите и да смъкват цените. По този начин въпреки, че минавате през посредник, вие спестявате.

Ползването на туроператор при настаняване в хотел може да ви донесе още едно предимство, произтичащо от факта, че туроператорите понякога предплащат много стаи в един хотел, а именно – при запазване на стаята си, да изберете стая с гледка по ваш избор, разположена на предпочитан от вас етаж и т.н

Другият важен съвет, който ще ви спести пари при настаняването в хотел е да не бъдете срамежливи. Ако възнамерявате да преспите 7 или повече нощувки, при резервацията си, не се колебайте да попитате дали ще ви направят отстъпка, както обикновено сте свикнали в другите хотели, които сте посещавали. В почти всеички случай, ще получите веднага 10% отстъпка от нощувките, което означава, че ако предвиждате 10 дневен престой, 1 вечер е безплатна.

Искрено се надяваме нашите малки съвети, да ви бъдат от полза при следващото ви пътуване. В следващата ни статия ще ви разкрием тайни, за това как да спестите не само от настаняването си в хотел, а и от цялата екскурзия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *