Нова Година във Велинград

Нова Година във Велинград

Нова Година във Велинград

Велинград е един от нашите най-красиви курорти. Сгушен в Родопите, той ни омагьосва със своята красива природа, невероятен климат и лековити минерални извори. Не случайно е избран за  „Спа столица на България”. Всеки, който е дошъл веднъж, иска да се върне отново, защото някак подсъзнателно изпитва нужда да се озове в прегръдките на гостоприемния и изпълнен с обаятелност град. Независимо от сезона, Велинград е прелестен и винаги ще оставя у нас чувство за свобода и спокойствие. Благодарение на чудните му климат и природа, ние дишаме с пълни дробове и не мислим за стряскащото, сиво ежедневие.

Дори и през зимата, Велинград ни омагьосва със своята благодат. Можем да поглезим душата и тялото си. Приятните емоции ще останат завинаги в нашето съзнание. Няма значение, че земята е скована от студ, улиците са покрити  с бяла покривка от лед,  в нашите сърца за винаги ще остане очарованието от прелестта на този „божи” дар.

Можем да прекараме новогодишните празници в това „райско кътче”, като за всичко ще се погрижат нашите любезни домакини. Ще ни бъде предложено уникално преживяване, което ще бъде вечно живо в нашите спомените ни.

Ако разполагаме с повече пари, може да се поглезим със спа процедурите, които предлагат реномираните хотели в града. Грандиозни и разкошни, те предлагат  всичко необходимо, за да може гостите да се насладят на уюта и лукса, безупречния комфорт, елегантното обзавеждане и не на последно място дълго чаканите релаксиращи процедури. Може да се възползваме от ресторантьорските умения на нашите скъпи приятели и да вкусим изискани ястия от българската и европейска кухня. Ако искаме да се видим с някой на по чаша уиски  или ароматно кафе, бихме могли да посетим  Лоби бара, това  е прекрасно място, което ни помага да забравим всекидневните си проблеми.

Но, ако не можем да си позволим великолепието на луксозните хотели и гледаме лъскавите витрини със скръб, душата ни ридае, мъката ни разяжда…

Все пак е Нова година, дори и хората с по-малко средства могат да се насладят на заслужена почивка. Можем да се изпитаме огромно удоволствие от невероятното съчетание на възможности за нашата семейна ваканция –  отдих, разходки сред уникалната природа на Велинград. Да посетим езерото ”Клептуза”, което е величествен карстов извор. Да се насладим на неговата неповторима красота, създадена от „майката Природа”.

Независимо, че Зимата е „съблякла” дърветата и слънцето не е така жарко и топло, усещането за една свежест, една глътка кристален въздух е несравнимо.

Нека да дишаме  с пълни гърди от чистия Родопски въздух, който в големите градове е на изчезване. Да се лекуваме с невероятния климат, който ни предлага градът.

В този случай бихме могли да се доверим на частните квартири във Велинград. Великолепието не е само в процедури, ресторанти и т.н. Можем да си организираме няколко дневна екскурзия до Велинград за новогодишните празници, като се доверим на гостоприемството и уюта на апартмент хаус. Един такъв пример е СПА Клуб Бор. Там може да намерим тихо и спокойно място за почивка и релакс, което да ни откъсне от стресовото и забързано ежедневие. Ще бъдем посрещнати като единствени и уникални клиенти и ще почувстваме  грижовността  и сърдечното отношение на персонала. А ако  желаем да се почувстваме като у дома си, може да се изберем някои от заведенията в комплекса, където ще ни приготвят всичко необходимо за празничната нощ. За нас остава насладата от руйното червено вино и апетитното прасенце с лимонче в устата, както и незабравимото преживяване в люлката на планинският туризъм – Велинград.

Десислава Димитрова

Нова Година във Велинград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *