Обзавеждане за баня

Тенденции в обзавеждането на бани

Тенденции в обзавеждането на бани

Влияние върху живота ни в последните годи оказва развитието на високите технологии и производството. В частност това влияние  се отразява върху средата в която живеем, помещенията които обитаваме-едно от тях е банята, място на което всеки човек прекарва поне един час всеки ден. Всяко съвременно жилище разполага с баня, на ако до скоро тя бе приемана за мястото където да поддържаме личната си хигиена, то напоследък все повече се цели тя да се превърне в място на което да останем сами със себе си, да релаксираме и да се „преродим” след дълъг работен ден.

Всеки съвременен дизайнер цели точно това, да създаде обзавеждане за баня, което да осигури на хората  нетипичен и невиждан до сега лукс и комфорт. Като всичко хубаво и с това се свиква много бързо, кой не иска да му е уютно и приятно,  докато се грижи за личната си хигиена да е обграден от лукс и удобства. Въпреки това някои от новостите в обзавеждането на бани са малко странни за обикновеният потребител. Ще разгледаме някои от тях,като започнем с душовете.

Обикновените, традиционни душове които се монтираха, вече отдавна са изпаднали някъде в историята , докато на тяхно място в търговските мрежи можете да намерите голяма разнообразие от душове с причудливи форми и функции. Някои от тях имат големи глави, което дава по-широка и приятна струя. Напоследък най-предпочитани от потребителите са хидромасажните душове,които буквално глезят сетивата с всевъзможни възможности за воден масаж ,който осигурява неповторимо успокояващо усещане,те разполагат и с различни сменяеми дюзи. Без никаква конкуренция са напоследък душовете с LED осветление, излъчващи различен цвят светлина, в зависимост от температурата на водата,те също вече се намират и в българската търговска мрежа.

Душ кабините са другата иновативност в обзавеждането за баня, от която хората вече все по-често се възползват, и ако досега слагахме душ кабини ,за да не намокрим банята по време на къпане и да си спестим трудоемкото бърсане след това,напоследък единствената цел е това съоражение да се превърне в едно комфортно място на което можем да се възползваме и от множество хидромасажни удоволствия. По новите модели имат вградени вани, което е много функционално решение при малка баня. А колкото по-нов модел излезе с толкова повече екстри е той,последните тенденции са, радио, седалка, ефектно осветление, вентилация, като по-луксозните от тях дори имат телефон естествено с функция „свободни ръце”, както и десетките хидромасажни възможности, от които човек може да се възползва.

Не е трудно да се досетим обаче ,че когато става въпрос за комфорт в банята на челна позиция в обзавеждането на баня е ваната. И ако преди години в магазина сте имали възможност да избирате между 2-3 вида вани,днес възможностите са много, различни по форма,цвят и хидромасажни функции и още много екстри. В зависимост от материала от който са изработени,ваните вече се правят във форми, които преди не сме си представяли и единствено от фантазията на дизайнерите зависи какво ще излезе.

По отношение на обзавеждането за баня няма ясно очертани тенденции,по скоро става въпрос за личен избор и виждане, в някои списания за интериорен дизайн можем да намерим с креативни идеи,които варират от класически стил баня,до такава наподобяваща космически кораб.В някои идеи за обзавеждане на баня все повече навлиза идеята за телевизори ,специално осветление и всевъзможни екстри, в зависимост от личната преценка  и финансовата възможност на всеки от нас.

Още по темата можете да откриете на адрес www.keramo-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *