Париж – неостаряващата столица на модата

Париж – неостаряващата столица на модата

Париж – неостаряващата столица на модата

За почитателите на модата просто няма друго по-вълнуващо място от Париж по време на Седмицата на модата. Седмица, която е букет от модели, знаменитости, представители на различни медии и много светкавици и прожекторна светлина. Градът изцяло фокусира върху тези класически парижки места, където най-почитаните модни дизайнери представят колекциите си за предстоящия сезон. Забележителности, които често се превръщат в модни подиуми са Гран Пале, Националното училище за изящни изкуства, но предпочитани са и части в и около Лувъра, включително градините на Тюйлери.

Тази година дефилетата на дамското прет-а-порте за сезон пролет/лято 2013 ще се проведат от вторник, 25 септември до сряда, 3 октомври. Представените тук колекции „чертаят“ глобалните модните тенденции за следващата година, не само в дизайнерските бутици, но и в магазините на оживени улици и пазарните сергии в цял свят.

Най-очакваните дефилета са на големите и емблематични френски модни къщи като Шанел, Луи Вюитон, Живанши и Диор, които не пестят оригинални идеи и средства за няколко минутните шоу програми. За прет-а-порте колекцията есен/зима 2012-13, която се проведе през януари, Шанел преобрази Гранд Пале в леден свят на чудесата, докато Луи Вюитон вдигна шатра в двора на Лувъра Cour Carrée и я превърна в антична железопътна гара.

Ревютата на международните дизайнери, дори и да са малко по-екстравагантни, оказват голямо влияние върху вкуса на масовия потребител. Миу Миу, Ели Сааб, Кензо, Стела Маккартни и Вивиан Уестууд са някои от по-големите имена, които ще представят колекциите си, редом с по-малко известни дизайнери като 31-годишния Гарет Пуг и Амая Арзуага от Испания.

Въпреки че повечето прет-а-порте ревюта могат да се видят от всеки, който се сдобие с билет, това не е препоръчително, колкото голямо да е желанието да се усети модната тръпка и хаос. Напливът от професионалисти и стилисти от цял свят е огромен. Затова, разходка по Шанз-Елизе или разглеждане на витрините на бутиците по Сен Жермен, ще предадат магията, която се спуска над Париж по време на това модно събитие.

Пазаруването по време на Седмицата на модата в Париж е също така вдъхновяващо изживяване. Любителите на модата трябва задължително да зърнат новата колекция на луксозни марки като Клое и Кристиан Лубутен. Привържениците на антики и винтидж дрехи и аксесоари ще ги намерят в район Маре, който може да бъде разглеждан с часове. Магазин Le Bon Marché на левия бряг на река Сена пък предлага модни артикули и вкусни френски хранителни продукти.

За да помогне на туристите да прекарат незабравима ваканция в града на любовта по време на едно от най-бляскавите събития на годината, agoda.bg договори специални оферти за избрани хотели в Париж. За модната столица това е период изпълнен с динамика, тълпи от хора, изящност и красота. Затова навременното планирането на екскурзията и резервирането на подходящия хотел в Париж е много важно. Агода предоставя възможност за спокоен и релаксиращ престой в един от долуизброените хотели с цени валидни до декември.

Regina Hotel 4*
Цени от 447 щ.д. на нощувка.

Cambon Hotel  4*          
От 318 щ.д. на нощувка. Сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Hotel O Paris 20% отстъпка – Промоция по случай откриването!     
Цени от 276 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 октомври 2012.

Villa Mazarin 4*
Цени от 318 щ.д. на нощувка.

Clarion Collection Etoile Saint Honoré 4*
Цени от 281 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември, 2012. Цените са промоционални, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Hotel Tronchet 3.5*      
От 215 щ.д. на нощувка.

Hotel Gat Folies 3* – 5 % отстъпка!
Цени от 141 щ.д. на нощувка. Валидни до 31 декември 2012 г. Цените са промоционални, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Grand Hotel de Normandie 3*
Цени от 317 щ.д. на нощувка. Цените са промоционални, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Le Burgundy Paris 5*– Луксозен!
Цени от 1 095 щ.д. на нощувка.

Jules Hotel 4* – 12% отстъпка!
От 518 щ.д. на нощувка – промоционални цени при ранни резервации. Валидни до 16 декември 2012. Сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Париж – неостаряващата столица на модата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *