Пътуване до Пенанг – перлата на Малайзия чрез Agoda.bg

Пенанг - agoda.bg

Пенанг – agoda.bg

Пенанг е една от най-важните дестинации за туристи пътуващи в Малайзия, а също е част от Азия, която се характеризира с динамичното си развитие и културно-историческото си наследство. Не случайно го наричат „перлата на Малайзия“.

В продължение на стотици години Пенанг е бил главен център в югоизточна Азия, гордеещ се с автентични традиции и обичаи, които и днес са част от модерната култура. Заради стратегическото си разположение около Малакския пролив, през вековете той е осигурявал на пътуващите търговците от Китай до Персия и Африка възможности да търгуват и общуват по време на дългогодишните им преходи, сдобивайки се с подправки, плат, дърво, слонова кост, парфюми и скъпоценни камъни. Много от тях само са преминавали през пролива, но други се заселват в земите около него като стават част от средата кипяща от живот и усвояват уменията притежавани от местните жители. Днес Малакския пролив продължава да е един от най-натоварените и най-важни морски проливи в света, а крайбрежието дава подслон на една от най-колоритните мултиетнически общности в Азия от малайци мюсюлмани, индийци от различни религии и китайци будисти, които живеят заедно в мир и разбирателство.

Щатът Пенанг е олицетворение на многокултурната идентичност на Малайзия и е един от най- важните икономически райони на страната със съвременни транспортни средства и комуникационна инфраструктура. Той се състои от две части – континенталната наречена Себаранг Перай и остров Пенанг с главен център Джорджтаун. Те са свързани посредством моста Пенанг- в списъка на 10-те най-дългите мостове в света със своите 13,5 километра. Джорджтаун е мястото, което най-вече се посещава от туристите, които пристигат с ферибот, самолет или прекосявайки пролива по моста Пенанг.

Но независимо, че е модерен и динамичен, Пенанг се гордее с множество исторически райони и антични къщи, които могат да бъдат посетени  чрез така наречените Херитидж Уолкс. Те ще разкрият най-интересните улици, храмове, търговските кътчета и скритите места на Джорджтаун. Ако желаем да се откъснем от динамизма на 21-ви век и по-скоро искаме да усетим допира на природата, разходка  из Националния парк на Пенанг- изпълнен с множество растителни и  животински видове- както и отпускане на прекрасните плажове, биха обогатили дните прекарани в  Малайзия.

И разбира се, не трябва да се изпускат едни от най-изкусните и разнообразни храни, които тук се предлагат. Те са смесица от индийска, китайска, малайзийска и тайландска кухня и представляват истинско кулинарно преживяване за туристите заради новите вкусове, с които те се срещат. Например, шишчетата Сатей традиционно се приготвят на грил от пилешко, овнешко или говеждо месо. Но могат да се намерят и със свинско като това зависи от религиозната принадлежност на района. Автентичният начин на тяхното приготвяне е набождането им на пръчки от кокосовата палма или бамбук, но като цяло то варира в цялата страна.

Пенанг е далече, но не означава че е недостижим. Запознаването с него ще разкрие нови аспекти в културна, религиозна, историческа и кулинарна насока, които неусетно ще променят вижданията за живота Ви в този район. Така вероятно за Вас Пенанг ще остане не само перлата на Малайзия, но и перлата на Вашето сърце.

За да видите отблизо тази изумителна част на Азия, Agoda.bg Ви предоставя някои неустоими оферти в превъзходни хотели. Вижте ги по-долу и се пригответе за културно приключение, което само Пенанг може да Ви предложи.

 

Bayview Beach Resort, 4*

Възползвайте се от 23% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 14 юни 2013 г.

 

Bayview Hotel Georgetown, 4*

Възползвайте се от 23% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 14 юни 2013 г.

 

Hotel Equatorial Penang, 5*

Възползвайте се от 50% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 31 декември 2013 г.

 

Naza Talyya Seaview Beach Hotel, 3*

Възползвайте се от 50% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 24 август 2013 г.

 

Straits Quay Hotel, 4*

Възползвайте се от 50% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 30 юни 2013 г.

 

23 Lovelane Penang Hotel, 5*

Резервирайте преди 30 ноември 2013 г. и се възползвайте от 50% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до  31 декември 2013 г.

 

Tune Hotel – Downtown Penang, 3*

Резервирайте преди 31 март 2013 г. и се възползвайте от 40% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 31 декември 2013 г.

 

G Inn, 3*

Възползвайте от 42% отстъпка от цената на престоя. Офертата е валидна до 31 декември 2013 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *