Пловдив – едно подценено бижу

Пловдив – едно подценено бижу

Пловдив – едно подценено бижу

Пловдив е един много красив български град, който е само на няколко часа от София и Бургас. Истанбул също не е далеч от него и има автобуси, които отиват дотам. Пловдив все още се подценява, въпреки че може да предложи на посетителите си интересна ваканция и незабравими преживявания.

Пловдив е населен от древни времена и е едно от малкото постоянно обитавани места в света за последните няколко хиляди години. Той е голям град през Средновековието, по време на османското владичество, след Освобождението, както и сега. Има много забележителности от почти всяка историческа епоха и само няколко градове в България могат да се сравняват с Пловдив по този показател. Градът има два римски театъра, повече от 10 музея, Римски амфитеатър, джамии, катедрали и църкви, както и разбира се – Стария град, който е съхранил много къщи с архитектура от 19 век. Не пропускайте и паметника на Альоша, който също е в центъра на града.

Пловдив има едно летище, което обслужва няколко линии в Европа. Летището е далеч от града – на около 25 км и има само един автобус, който спира там веднъж на ден само в дните, когато има полети. Автобусът често е препълнен. От друга страна, връзките с влак са много добри и можете да отидете до всяко място в България в рамките на един ден, до Пловдив има няколко стари манастира на по-малко от 100 км, най-известният от които е Бачковският.

Храната е абсурдно евтина и можете да поръчате голям обяд за 6-7 лева на човек, а ресторанти, барове и клубове има за всеки вкус и джоб и нощният живот не е лош. Има и годишен панаир, който привлича много международни компании, както и много интересни малки градове, пълни с паметници на българската култура и, не на последно място, с много ниски цени на ресторантите като Карлово, Панагюрище, Копривщица, Перущица. Което прави Пловдив идеално място както за кратка, така и за по-дългосрочна почивка.

Още повече, че има много хотели в Пловдив и повечето от тях са открити през последните няколко години. Има три основни места, където са разположени хотелите в Пловдив: в центъра, около Марица и естествено, в Стария град. Хотелите в Пловдив имат разнообразни цени, но като цяло са около средните за страната. Хотелите, в Стария град които са предимно малки семейни хотели, могат да бъдат труднооткриваеми, защото улиците са малки и цялото място изглежда като лабиринт, но панорамата е невероятна. Въпреки това, Старият град е близо до центъра, така че няма да Ви се налага да пътувате много и няма да Ви се наложи да ползвате често колата си ли градския транспорт. Ако все пак се наложи, такситата са много евтини и по-добър вариант от обществения транспорт.

 

Пловдив – едно подценено бижу

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *