Почивка на Вършец – балнео лечение, профилактика и отмора

ВЪРШЕЦ

Почивка и истински комфорт в курорта Вършец

Разположен в северните склонове на Стара планина, с типично планински климат, съхранил природата и чистотата на въздуха, курорта е предпочитано място за почивка на планина от туристи от цялата страна.

Вършец е известен с минералните извори, датиращи от векове насам, те позволяват на посетителите му не само да релаксират и да възвръщат жизнените си сили, но и лекуват ред заболявания, което прави курорта още по-търсено и предпочитано място за почивка.

Разположението на град Вършец сред множество гори прави въздуха му не само чист, но и леко влажен и действащ успокояващо, което е и гаранта за пълна отмора на посетителите му.

Града е предпочитана дестинация от десетки години насам поради възможностите, които предлага за лечение и почивка. Развитието и гостоприемството на Вършец са го съхранили като привлекателно курортно място, а туризма, хотелиерството и възможностите за релакс са безброй.

Местата, които могат да се посетят и видят от гостите на града са:

  • Първата баня – построена в началото на миналия век. Първоначалните й размери били непосилни да поемат множеството посетители и поради тази причина била построена втора такава. Минералните извори бликат от няколко места, водата е бистра, безцветна, слабо минерализирана, което я прави невероятен цяр за всякакви болести и добра тонизираща напитка.
  • Художествената галерия във Вършец е друго място, което не е за изпускане да се зърне. В него могат да се видят над 600 платна и над 20 скулптори направени от глина, дърво и гипс. Всички тези експонати участват в традиционния „Празник на курорта, минералната вода и Балкана”.
  • Общинския музей във Вършец съдържа 4 поделения, съхраняващи различни моменти и ценности на града: „Античен”, „Археологически находки и монетна колекция“, „Балнеология”, „Етнография“.
  • Интересен и опияняващ си остава местността Водопада, находяща се на разстояние около 5 км. от града.
  • „Червения камък” и „Иванчова поляна”.
  • Не е за изпускане втория по големина, след Борисовата градина, парк в България носещ името „Градски лесопарк”

Почивката във Вършец ще се отрази отлично на всеки.

  • Околностите на града създават условия за отдих и туризъм. Едно от най-близките и лесно проходими места е Водопада, намиращ се на около 3 км от центъра. Известната Слънчева градина в центъра.
  • Във Вършец може да се обходи уникалния булевард с чинари и над 100 годишни дървета – Секвоя Гигантея.
  • В близост до града е Клисурския манастир.

Решили сте да прекарате почивката си в тази част на България. Хотели, които може да разгледате и да се спрете на най-подходящия за вас нямат край. Цените предлагани в тях отговарят на всякакви възможности и изисквания, а почивката ви ще е незабравима.  Обслужването в хотели Вършец отговаря на най-високите изисквания, лукса и удобствата са запазена марка на курортното градче.

Почивката във Вършец не е за пропускане. Поне един път в живота трябва да посетите този град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *