Предимства и недостатъци на почивката в Поморие

Поморие е достъпната дестинация

Поморие е достъпната дестинация

Добре дошли в едно от най-красивите кътчета на родното Черноморие. Поморие ще Ви посрещне с горещо слънце и още по-горещи емоции, предлагайки от една страна – едни от най-красивите плажове и от друга – Вашето незабравимо лято. Тук обаче ще се опитаме да видим и другата страна на монетата, а именно – кои са повече: предимствата или недостатъците на почивката в Поморие.

Нека започнем така. В своята по-голяма част, Поморие попада в графата на достъпните финансово курорти, като това неименуемо ще допринесе за инвазия на български и чуждестранни туристи по неговата плажна ивица. Това пък от своя страна, идва да ни покаже, че решавайки да прекараме тук нашата лятна почивка, няма да можем да се насладим на вечерните композиции от щурците или пък на шума от красивите вълни, галещи пясъка на плажа.

Поморие, само по себе си, не е и Слънчев бряг. Тъй че, ако очаквате и някаква пищна, екзалтирана или излишно напудрена разходка вечер, ще останете малко или много разочаровани. В такъв момент по-добре преосмислете почивната си дестинация.

Както споменах и по-горе – Поморие е достъпната дестинация. Достъпността олицетворява пренаселеност, респективно и шума. В зависимост от момента, в който организирате Вашата лятна почивка и стъпвайки първия ден на плажа, има вероятност да не намерите място за Вашата кърпа. Всичко това обаче е в рамките на относителното.

Запознавайки се обаче от по-близо с това, какво всъщност е Поморие и какво включва в себе си това име, то това красиво по свой уникален начин място ще остави трайна следа във Вашето съзнание и сърце.

Поморие разполага със страхотна леглова база, която ще обхване абсолютно всички вкусове. Нека да го кажем и по друг начин – Вашата уникална и единствена по рода си почивка в Поморие.

Градчето прегръща и своите не чак толкова претенциозни летовници. Хотели в Поморие има достатъчно, но не трябва да забравяме, че на разположение са и многобройните квартири с едни от най-любезните хазяи, невероятно подготвени къщи за гости, апартаменти и по-малки хотели. Когато звездите не са най-важният мотив – Поморие отново ще Ви предложи най-доброто.
Винаги ще успеете да се насладите на прекрасните заведения за хранене, където ще Ви предложат невероятни морски деликатеси, или пък защо не и една традиционна българска скара. Изборът е изцяло във Ваши ръце. Плажната ивица е голяма, а пясъкът гали ходилата, подканвайки Ви да се отпуснете и забравите напълно ежедневните проблеми.

Няма как да подминем в абсолютно нито един момент и едни от най-големите предимства на този красив български курорт, а именно неговата история и природни дадености, които го правят актуален и до ден днешен.

За любителите на историята, Поморие разтваря своите прелести. Ще имате уникалната възможност да се насладите на единствената по рода си за този регион – Тракийската куполна гробница (Хероон), църквата „Преображение Господне“ от XVIII век, къщата на Пейо Яворов и Яворовите скали – едно от любимите места на поета, на което е творял и много други. Поморие е известен и със своите балнеоложки природни дадености, които са на Ваше разположение по всяко едно време. Говорим за безценните находища на лечебна кал и лечебен торф.

От въпросните дадености на Поморие, хората са извличали ползи още от Античността. Когато чуете или прочетете Анхиало, мислете за Поморие! В началото населен от траки и получил своя най-голям разцвет през римско време, Поморие има своите две лица, които Ви карат да го преоткривате отново и отново. Няма как да пропуснем и балнеоложките дадености, които са помагали и продължават да помагат на поморийските посетители през годините.

В заключение може да обобщим казаното до тук: предимствата на Поморие определено са повече от недостатъците.

Добре дошли в Поморие!

Предимства и недостатъци на почивката в Поморие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *