Предпоставки за добра почивка

Предпоставки за добра почивка

Предпоставки за добра почивка

Един от най –убедителните аргументи, на всеки носталгично настроен българин, е че по „онова” време сме ходили по два пъти в годината на почивка, и то на различни места, един път на море, и веднъж на балкан, а сега не може да си позволим този лукс. При всяка удобна възможност, това твърдение се повтаря и повтаря, сякаш почивката е единственото нещо, заради което си е заслужавало да се живее по „онова” време .

Нормално е всеки да иска да почива на различни места, по няколко пъти годишно, и работната седмица да не е толкова дълга, а уйкенда да започва някъде от сряда следобед. Да но, това не би могло да се случи, за това ще е много полезно ако планираме внимателно свободното време, с което разполагаме, за да не го пропилеем , набързо за някое място, което няма да си заслужава.

В същност, мястото играе много малка роля, при оформяне на една истинска почивка, по-важно е да си изясним, от каква по характер почивка имаме нужда. Това е първото нещо, от което трябва да тръгнем, за да стигнем до началото на една наистина ползотворна ваканция. Важно е да определим , дали желаем екстремна и динамична почивка, съпроводена с много и различни, динамично променящи се емоции, във всеки един момент, или просто желаем да се насладим на уникалният звук на тишината, който може да чуем единствено , когато сме на някое спокойно и далечно място за почивка.

След като сме наясно , какво точно искаме от нашата почивка, започваме да си набавяме съответните фактори, за едно ползотворно отпочиване. Понякога се получава много нетипично, когато сме намерили, или сме отишли с неподходящите хора, на мястото на което искаме да прекараме ваканцията си. При тази ситуация, една добре планирана почивка, може да се превърне в кошмарно изживяване, за това е важно, да се знае, какво може да се очаква от хората, с които си почиваме и дали тяхната нагласа, и представа за почивка, си пасва с нашата.

Организирането на почивката не е проста работа, за това е по-добре да се започне рано, защото винаги могат да изникнат непредвидени събития и да се появят варианти. Най –доброто място за почивка, можем да си го направим ние самите, независимо от това, къде се намираме или с кой си почиваме, трябва да имаме нагласа за почивка, и просто да се отпуснем, и да не мислим за нищо.

Предпоставки за добра почивка

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *