Приказни градове

Приказни градове - Прага

Приказни градове – Прага

Прага е с много стара история от преди хиляди години назад.. От 1945 година след едно въстание и помощ на съветската армия Прага е освободена и става столица. Разположен е на завоя на голямата река Валтава. Един невероятен и скъпоценен град, счита се за един от най-красивите градове в света и като такъв е изключително посещавана туристиеска дестинация. Град с много църкви и катедрали. Камбаните имат запомнящ се звук, които вървейки по улиците придават допълнителна романтична атмосфера. Замъкът е голяма забележителност както й най-големият комплекс в Европа.

Франция е страната, съблазнителна и надменна, старомодна и търсеща новото. Страната е дала много на света като, шампанското, ястията, сготвени в касерол и сиренето Камемберт . Но Франция е не само място за ядене и пиене, колкото ви сърце иска, има много други неща в тази очарователна страна освен първокласната кухня. Населението й е над 64 102 140 души. Културата на Франция е дълбоко свързана с културата на целия западен свят, най-вече в областта на изкуството и литературата. През 20 век френското кино заема водеща позиция в света, особено през 60-те години. На Франция принадлежат няколко чужди територии и департаменти: Френска Гвиана в Южна Америка, Антилските острови Мартиника и Гваделупе.

Испания е страна с много богат принос в европейската и световна материална и духовна култура. Голямо влияние има религията върху испанската култура и върху живота на хората като цяло. Католическият брак е основата на семейството, което на свой ред съставлява испанското общество. Испанскияг език е четвъртият най-говорим език в света, след китайски, английски и хинди, като за ок. 340 млн души той е роден език. Фиестите са характерна черта от испанския живот. Десетки хиляди идват на фестивала всяка година от различни части на света, за да участват в грубо сражение.Спокойно можете да се спрете на някои от тези градове като за някакви почивки в чужбина, със сигурност да се сблъскаш с различни култури е полезно и образователно. В Испания всеки регион има своите известни специалитети.

Германия, климатът там през лятото може да се наблюдава бърза смяна от слънчево към дъждовно време. Германия е федерална парламентарна република, съставена от шестнадесет провинции. С население над 82 милиона жители, тя е държавата с най-голямо население в Европейския съюз. В редица области на науката и техниката Германия заема водещата позиция в света. Територията на Германия заема 357 021 km² и е разположена в умерения климатичен пояс.

Приказни градове по света колкото искаш, България не отстъпва на нищо. Пътувай, но се връщай в родината си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *