Резервирахте ли вашите самолетни билети до осмото чудо на света?

Дубай

Дубай

Добре известен факт е, че още от древни времена съществува борба между човек и природа. Обикновено хората са губещи в тази неравна битка, но има едно място на света, където това не е така… Това място е Обединените Арабски Емирства, страната, построена върху златните пясъци на Персийския залив. ОАЕ е разделена на седем области, всяка със свои закони и управление, но най-известната от тях и мечтана дестинация за туристите е Дубай. През последните няколко години, статистиката за резервирани самолетни билети показва, че това е туристически център номер 1 в света и няма нищо чудно в това. Дубай впечатлява със своите архитектурни чудеса, като много от земите, върху които са построени те, буквално са откраднати от пустинята и от океана.

Може би всеки от вас е чувал за уникалният седемзвезден хотел Бурж Ал Араб, който е построен в морето и е чудо на техническата наука. Неговата красота постоянно привлича различни знаменитости, поради изискания интериор и разнообразните развлекателни програми. В сградата са разположени два ресторанта, като единият е под водата и се нарича Ал Махара, а другият е на над 200 метра над земята – Ал Мундана (Информацията е предоставена от samoletni-bileti1.com).

Всеки, който вземе самолетни билети за Дубай може да усети лукса на този хотел. Всяка от стаите разполага с въртящи се легла, мраморни бани с джакузи, стени, покрити с мозайка и огледала, апартаментите са с вътрешни асансьори и разполагат с индивидуални кино зали и големи аквариуми, вградени в стените. Туристите могат да се забавляват със състезания с бъги или камили през дюните на пустинята, да карат ски по пясъка или да се насладят на круиз с корабче по канала в Дубай.

Поради топлият климат и високата влажност, всички растения по улиците се напояват изкуствено. През нощта обаче, тези растения представляват истински спектакъл, тъй като всяко едно от тях сякаш облича празничен костюм и се облива в различни светлини. Човек може да помисли, че не закупил самолетни билети до туристическа дестинация, а по-скоро се е качил на вълшебното летящо килимче от „1001 нощ“. Ярките витрини на магазините за злато допълват цялостната картина, като те могат да бъдат видени на всеки ъгъл. Това е причината, която кара хората да наричат Дубай „Златният град“.

Петролните ресурси на ОАЕ са в основата на мощното развитие на Дубай, като само за 40 години, от глинените землянки в пустинята, от пясъка се появява огромен мегаполис.

За разлика от други мюсюлмански страни, тук не се държи толкова строго на традиционното облекло, като може да се видят млади жени с дънки и тениски, без познатите ни воали пред лицата им.

Ако обичате пазаруването, то трябва да знаете, че Дубай е столицата на ориенталските стоки. Дори тази дестинация да се счита за по-скъпа, тук все още можете да откриете пазари с традиционни стоки, които са на напълно нормални цени. И тук, както в повечето ориенталски пазари, можете да преговаряте за всяка покупка, това е и желанието на търговците, защото покупката става по-интересна.

Чудесата на Персийският за лив няма да бъдат забравени от вас през целия ви живот. Дубай е една от най-атрактивните туристически дестинации в света, а на него може да се гледа и като осмото чудо на Земята. Повече за цените на самолетни билети до него можете да откриете на Demo.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *