Рим – оазис на спокойствието

Rome Cavalieri– хайде да направите първите си асоциации накъде сме се насочили? Кой каза Рим? Правилно! Добре дошли във Вечния град (Рим), добре дошли в нашия оазис на спокойствието, който ще приюти всички онези от вас, които искат се наслаждават на разкоша и на хубавия живот (ла долче вита).
Днес дестинацията ни е Италия. Но не просто коя да е част от нея, а нейната столица Рим! Споменавайки този град няма начин да не се сетим за могъщата Римска империя, която е основана от Ромул през 753г. пр. Хр. Подобно на нашият Пловдив, който се намира на седемте тепета, Рим се разполага върху седем хълма.
Предлагам ви да започнем своето пътуване от хотел Rome Cavalieri хотелът се намира в сърцето на Рим. Това, с което той е по-различен от всички останали са зелените площи, които се разполагат на 60 декара, колекция от картини, която надминава колекциите на много музеи. Освен това като част от Waldorf Austoria Hotels&Resorts притежава своя „Grand-Spa” и съоръжения за Wellness, с което защитава дадените му 5 звезди.
Както при всяко пътуване, предполагам и в случая е така, винаги изниква пред очите ви символа на дадената дестинация. За Рим несъмнено символът е Колизеумът- амфитеатърът на римляните. Интересното за него е, че той е построен от Флавиите на мястото на старата резиденция на Нерон Вълка. Хотелът разположен само на 15 минути път с превозно средство от Колизеума. В обиколката на Вечния град няма как да не отидете и до Пантеона. От Пантеона Rome Cavalieri се намира на 16 минути път и на 13 мин. От Фонтана ди Треви. Фонтанът е символ на здравето и изобилието, в центъра му има фигура на Нептун. Има вярване, че който хвърли монета във фонтана ще се върне отново!

Най-обичаното сборно място за туристи в Рим са т.н Испански стълби. Възможно е да сте чели за спора между Папа Интоцентий XIII и френския Крал Слънце Лудвиг XIV. Техният спор е по повод на църквата, която се намира на хълма над Испанските стълби. Конфликтът е бил свързан със стила на църквата.Кралят Слънце е финансирал строежа е искал там да бъде изобразен самият той като рицар-конник и така да превърне мястото в паметник на Франция. Тази идея не допаднала на Иноцентий XIII . Той успява да се наложи и да извоюва паметника да бъде построен в италиански стил. Орлите като символ на Франция, които украсяват стълбите няма как да не напомнят за конфликта.

Това е само част от туристическата програма, която може да изпълните и вие по време на своя престой в хотел Rome Cavalieri.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *