Ски писта Картала

Ски писта Картала

Ски писта Картала

Ски писта Картала се намира на 30 км. североизточно от Благоевград. Тя е една от най-старите ски писти в района. Разполага с всички необходими условия за една добра ски писта. До нея може да се стигне с автомобилен транспорт, пътят е добре поддържан през зимните месеци. В базата на ски писта Картала се предлагат ски и ски екипировка под наем на достъпни цени както за деца, така и за възрастни. Тя разполага и със ски инструктори, които провеждат обучителни модули на различни нива – от начинаещи скиори до такива, с по-високи ски умения.

Преди 3 години на ски писта Картала бе открит съвсем нов ски лифт с ново кабинково оборудване и шест места във всяка кабинка. Това улесни изключително много любителите на ски спортовете и позволи основната ски писта да бъде удължена и днес достига до над 4500 м. дължина.

Освен кабинковия шестместен лифт, в Картала ски парк работят и влек за начинаещи, както и влек тип паничка, изкачващ се до средата на основната писта.

В комплекс Картала, непосредствено до ски писта Картала е новопостроеният едноименен хотел, където туристите могат да се настанят за една или повече нощи. В Картала ски курорт се предлагат пакет услуги, включващи нощувки, ползването на лифт карти за ски пистата, ски учители, ски екипировка, топли напитки през деня, както закуска и вечеря.

На ски писта Картала специално обучени инструктори се грижат за безопасността на скиорите, както на самата ски писта, така и извън нея. Ски писта Картала разполага и с безжичен интернет, ако не желаете да се разделяте с телефона или таблета си.

Картала ски комплекс е удобен за семейни екскурзии и туристически разходки. Детската ски писта е близо до хотелската база, а до нея се намира гостоприемната чайна, така че докато родителите чакат най-малките скиори да спортуват, могат да се стоплят и насладят на топла напитка.

Всяка година лятно време се прави профилактика на съоръженията, за да бъдат те в изправност през зимата. За това се използват алпинисти- професионалисти. Ски писта Картала разполага и със собствен микробус, който е на разположение и във всеки един момент ще може да ви извози, ако спешно ви наложи да се върнете в града.

Ски писта Картала разполага и с добре охраняем паркинг, ако сте със собствен автомобил. Ако сте жител на Благоевград или негов гост, сега е моментът да посетите ски писта Картала и да се порадвате на пресния зимен сняг, който се задържа там до края на март и е идеален за ски спускане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *