Созопол – перфектното място за почивка

созопол

созополСгушен на живописен полуостров в Бургаския залив Созопол ще ви плени със своето историческо минало и красиви плажове. Градът е един от най-старите в България и ненапразно наскоро беше избран за дестинация №2 в световния туризъм.

Созопол е наследник на гръцката Аполония и през 17 в. е бил един от основните търговски центрове на Балканите. С годините, обаче, и благодарение на множеството църкви и манастири градът става също и основен църковен център. Днес, град Созопол е с население около 4500 души, но за сметка на това остава предпочитана туристическа дестинация за множество български и чуждестранни туристи.

Едно от основните предимства на града е, че плажовете не са силно застроени, като освен основните плажове централен и Харманите, в близост също така се намират китната местност Мапи,  и къмпингите „Каваците“, „Градина“, „Златна рибка“ и други.

Възможностите за настаняване са също разнообразни – от луксозни хотели и къщи за гости, до удобни апарт-комплекси, като Серена Резиденс, например.

На плажа могат да се практикуват различни видове спорт, да се кара джет или сърф, а местността е благоприятна и за риболов. В близост се намира и резервата Ропотамо, където може да се разходите с лодка и да се полюбувате на разнообразни видове птици и растения.

Самият Созопол е разделен на стар и нов град, като старата част е чудесна за романтична разходка с любимия човек, докато в новата част може да се насладите на нощния живот и на множество хубави ресторанти.

Созопол се различава от повечето български курорти с това, че залагат на спокойствието и красотата на местностите около тях, вместо на глъчката и презастрояването. И точно за това ще останат едно от любимите места за почивка на множество българи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *