Созопол – хотели, вили под наем и къщи за гости в Созопол

Поредното красиво кътче по нашето Черноморие се казва Созопол. Подобно на Несебър и тук гостите могат да се насладят на среща на модерното с античното и великолепно съчетание на културните и летни атракции. Множеството хотели в Созопол, а също така и характерните за този тип по-стари градове, разположени на Черно море вили и къщи за гости, отдавани под наем на туристи са допринесли за това, Созопол да е сред най-желаните места за почивка у нас.

Созопол има богата история и е сред най-старите градове, съществували на територията на България, като води началото си още от Античността. Според легендата за Созопол, той е основан през 13 век преди новата ера от аргонавтите, начело с Язон, които търсили Златното руно. Градът и център и на едноименна община, част от област Бургас, а населението му варира около 5 хиляди души. Това число варира в зависимост от тенденциите в туризма.

По-голямата част от жителите се препитават, работейки в модерните хотели в Созопол или като отдават квартири под наем на приходящите всяко лято туристи. Освен с богатата си история и архитектурни забележителности, Созопол привлича и хиляди хора всяка година, посещаващи един от най-известните фестивали за изкуства у нас – Аполония, наречен по старото име на града.

Голяма част от туристите, избрали хотели или къщи за гости в Созопол са арт хора, търсещи вдъхновението, което този курорт предлага на артисти, художници, поети и въобще всеки, който гледа по-философски на живота чрез изразните средства на изкуствата. Созопол със сигурност оставя привкус на романтика и изисканост във всеки турист, решил именно тук да прекара своята лятна почивка на море.

Созопол е място, което ще ви потопи в уникална атмосфера, въплътила в себе си както всеки аспект от една разкошна почивка на море, така и възможностите за културен и арт туризъм. Настаняването не е проблем с оглед вече споменатите множество къщи за гости и хотели в Созопол, които ви очакват, за да ви подарят една лятна приказка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *