Топ 10 на забележителностите в Барселона

Барселона е едно от най-популярните места за почивка и екскурзия в Европа.

Когато не разполагате с достатъчно дни и искате да посетите Барселона е необходимо да направите адекватен предварителен план на местата, които искате да посетите. Този план е важен, тъй като оптимизирането на време и дестинации е от изключително значение, за да може да посетите възможно повече забележителности в каталунската столица – Барселона. Когато знаете основните 10 обекта, които желаете да посетите лесно може да направите дневен план и разчет за времето, което предполагате, че ще отнеме за всяко едно. Включително и пътуването до тях. По този начин има вероятност да получите „бонус“ време за посещение и на забележителности, които не сте предвидили и няма да останете разочаровани в никакъв случай. Да видим какво не трябва да се изпуска в никакъв случай.

магическия фонтан в Барселона

1. Барселонската катедрала (cathedral la seu) – намира се в готическия квартал. Може да съчетаете посещението на катедралата с разходка в тесните улички на готическия квартал, разходка по търговската улица La Rambla, стигайки до монумента на Колумб.

2.  Крепостта Монджуик (montjuic castle) – има дни, в които посещението е безплатно, но тъй като много от обектите имат такива възможности е хубаво да проучите отделно къде и кога може да минете на „промоция“. Ако ще правите план, за да съчетаете и безплатни посещения, то със сигурност се иска сериозно проучване и планиране.

3. Магическия фонтан (font Magica) – представление, което може да видите само в 3 дни от седмицата (през лятото) и 2 дни през останалото време. Събота и неделя със сигурност – след 19 ч. Мястото събира огромно количество туристи, но пък зрелището си заслужава. Както и изкачването до високата точка, от която се вижда почти цяла Барселона – Националния музей, който нощно време е осветен доста величествено.

4. Саграда Фамилия (La Sagrada Familia) – още в ремонт, но ако искате да видите гения на Антони Гауди, то трябва да я посетите. Има огромни опашки за билети, затова може би е добре да си купите билетите онлайн, за да не се наложи да губите време в чакане на опашката.

5. Паркът на Цитаделата (Parc de la Ciutadella) – наистина едно приятно местенце за разходка.  Като препоръката е да се „спуснете“ по булеварда Passeig de Sant Joan. Нас ни грабна най-вече, защото стартирахме обиколката на Барселона точно от този булевард. Времето беше приятно слънчево като за началото на месец ноември (20 градуса). Широк булевард, палми, зеленина, велоалеи, широки тротоари. Въобще красота. Стигате до Триумфалната арка и продължавате към парка. Пълно е с папагали! Уникално.

6. Зоологическата градина – едно от местата в Барселона, което ще ви отнеме поне 3-4 часа. Няма точка на пресичане със Зоологическата ни градина в София. Уникално място, перфектно проектирано.

7. Аквариума – Ще се гмурнете в различни океани и морета. Изложба на подводния свят от различните морета и точки по света.

8. Паркът Гюел (Parc Güell) – градина, проектирана от невероятния испански архитект Антони Гауди. Като се замисли човек… добре, че е бил този талант в Барселона, че да направи града такава туристическа дестинация.

9. Къщата Байо (casa batllo) – както споменахме, благодарение на Гауди я има и тази уникална приказна къща. Приказна, тъй като влизайки вътре ще се почувствате като „Алиса в страната на чудесата“.. или нещо подобно. Този човек (Гауди) е бил нестандартно надарен и е гений – определено.

10. Испанското село (Poble espanyol) – построено е по време на световното изложение в Барселона през 1929 г. Организаторите са обиколили 1600 градове и села от цяла Испания, за да пресъздадат уникалните къщи от векове назад. И представяте ли си? По план е трябвало да го разрушат след приключване на изложението. Добре, че са се отказали, за да може и днес да се пренесете в средновековието. Къде са живяли хората преди 1000 години, а ние до миналия век в къщички от кал и слама…

И говорехме за план? Спрямо тези обекти на картата трябва да си направите график за посещенията по часове и дни. Непременно ползвайте метрото. Евтино е и удобно. Важно – билет T10 задължително.

One comment

  • Ненчовски

    Страхотна класация, определено това е списък с места, които трябва да се видят. Всяка една локация си заслужава посещението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *