Фестивалът Кадаяван в Давао – най-вълнуващият филипински празник

Фестивалът Кадаяван в Давао

Фестивалът Кадаяван в Давао

От началото на август до края на септември град Давао се преобразява заради фестивала Кадаяван с множеството си културни събития. Те са причината туристите да го посетят, тъй като разкриват уникални възможности за запознаване с етническата филипинска култура и традиции. Кадаяван води началото си от местните племена живеещи в провинция Давао. Те организирали празненства след прибирането на реколтата в знак на признателност и благодарност за даденото от боговете изобилие. С течение на времето Кадаяван търпи промени, които днес го превръщат в най-големия фестивал в южната част на Филипините.

Таз година Кадаяван 2012 обединява различни етнически групи от района на връх Апо и се провежда под мотото „Десет племена, една душа”. Празненствата включват културни представления, експозиции на сергии с ръчно изработени сувенири и традиционни местни храни на фона на концертна музика и изложби на творби на изобразителното изкуство, пищни паради, търговски панаири и спортни събития.

Освен множеството празнични събития и приповдигнатото настроение по време на Кадаяван, Давао също предлага програми за любителите на природата и отдиха. Търсачите на уединение и тишина имат възможност да се отправят по туристическите пътеки към връх Апо, който е най-високата точка на Филипинските острови и се извисява на близо 3 000 метра височина. Има пътеки за тези, които притежават опит в катеренето и други, които са по-лесни за изкачване. Те са в околните национални паркове, но някои от тях водят до върха, където туристи ще бъдат наградени с невероятна гледка към езерото в кратера на връх Апо.

Туристите, които не са така авантюристично настроени могат да посетят природения парк „Еден” или просто да се насладят на възхитителните панорами на района, които се откриват от високите ресторанти и наблюдателни точки на комплекс Jack’s Ridge. Тези, които пътуват със семейството си могат да разгледат фермата за развъждане на крокодили, която се намира в близост до центъра на града. Тя дава подслон и на други видове животни както и на впечатляващия парк с пеперудите. Опознавателното пътуване до центъра за отглеждане на филипински орли (по-познати като орли маймунояди) също би било интересно, тъй като той е подходящ не само за големите, но и за по-малките деца. Тук могат да се видят не само екземпляри, които са  застрашени от изчезване, но и други животни и грабливи птици.

Град Давао е пълен със забележителности за тези, които искат да се впуснат в неговите дебри. Историческата архитектура, катедралите, будистките храмове и Народният парк дават на туристите разнообразие от различни културни аспекти, които те могат да проучат. За тези, които обичат да пазаруват възможностите са много, тъй кото в Давао има и изобилие от модерни молове.

За да се насладите на Давао по време на най-вълнуващото време в годината, а именно фестивалът Кадаяван, възползвайте се от ниските цени, които agoda.bg предлага.

Специални предложения от Agoda.bg по случай Кадаяван – горещи хотелски оферти в Давао!

Pearl Farm Beach Resort – до 25% отстъпка!
Цените от 99 щ.д. на нощувка.

Waterfront Insular Hotel Davao – до 10% отстъпка!
Цени от 69 щ.д. на нощувка. Минимален престой 3 нощи.

Marco Polo Davao Hotel – 12% отстъпка!
От 95 щ.д. на нощувка. Минимален престой 3 нощи.

Apo View Hotel – 20% отстъпка
Цени от 64 щ.д. на нощувка. Резервациите трябва да бъдат направени поне 7 дни предварително.

Hof Gorei Beach Resort – платете 2, останете 3 нощи!
Цените започват от 47 щ.д. на нощувка.

The Ritz Hotel at Garden Oases – до 46% отстъпка!
От 53 щ.д. на нощувка.

Casa Leticia Business Inn – до 50% отстъпка!
От 28 щ.д. на нощувка.

North Zen Hotel – до 50% отстъпка!
Цени от 26 щ.д. на нощувка.

The Royal Mandaya Hotel – 40% отстъпка!
Цените започват от 55 щ.д. на нощувка.

Courtview Inn – 15% отстъпка!
От 37 щ.д. на нощувка. Минимален престой 3 нощи.

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *