Франция, а след това дайвинг Сипадан

Франция , а след това дайвинг Сипадан

Франция е една средиземноморска и атлантическа страна. Именно този важен фактор позволило на страната  да се развие като силна и могъща търговска,  колониална сила още през далечното Средновековие.  Ако искате да разгледате с круизи Франция със сигурност няма да съжалявате, по нейното атлантическото крайбрежие, с  дължина е около 2075 километра, може да не е място като дайвинг Сипадан, но пък редувайки ниски и полегати отвесни скалисти брегове, има прекрасни малки заливчета и много дълбоки естуари, хубави дюни , низини, блата и много др. Бискайски залив е предимно нисък, и е слабо разчленен,като изключение правят ес-туарите на Лоа-ра и Гарона. Хълмистият полуостров Бретан, е силно разчленен от малки заливи и много скалисти носове, при круизи може да изберете  и плюс дестинация дайвинг Сипадан  известният заливът  – Сен Мало, където може да  се наблюдават най-високите приливи от 12 дори чак 15 метра  в Европа. Може да видите и първата  в Света Електроцентрала,   използваща изцяло  енергията на приливите и отливите.

Протока Ла Манш, близо до Хавър е в  снежнобеле кредни скали и морският прибой е изваял отвесни клифове, абразионни пещери, скални мостове, и много  остри като игли клипи. На места силно се стеснява. Средиземноморският бряг на юг е главната  туристическа дестинация с много големи курорти един от тях е  Кан, за когото можете да се интересувате при своите туроператори, за по по-дробва и повече информация, може да комбинирате ако сте любители и дайвинг Сипадан  и почивката ви щ ебъде на 100 процента пълноценна. Сипадан е edin единственокеански остров намиращ се  в Малайзия, който е разположен на  бреговете на остров Борнео  – Сабах на в красивото Сулавеси море и  се извиява  едва на 600 метра от самото морското дъно. При комбинирана чкскурзия , знайте, че може да се насладите и на китовата акула която е под защита.

Във Франция преобладава умерения климат. Зимата е по – мека, а лятото е по – прохладно. Климатът постепенно придобива преходни характеристики на изток, към самата  вътрешност на страната. Нараства разликата между летните и зимни температури , като самите валежи намаляват. Във Франция има много, но пък за сметка на това малки езера , които са с различен произход,  ледникови , които са в Алпите ,  вулкански намиращи се в  Централния масив, също так аи карстови езера – в Юра планина. Може да се насладите на  топлите минерални води. По средиземноморското крайбрежие се отглеждат дори и цитрусови култури,  бадеми, маслини както и  много цветя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *