Agoda.bg представя Топ 5 градовете за романтичен Свети Валентин

Agoda.com, който е един от водещите сайтове за онлайн резервации на хотели, достъпен и на български език (agoda.bg), обяви класацията на най-предпочитаните от двойките по света дестинации. Наред с тях сайтът представя и някой неустоими предложения за хотелско настаняване в Париж и Рим – градовете на романтиката и влюбените.

Agoda.com анализира предпочитанията на 50 000 туристите пътуващи с половинката си и откри интересни разлики между азиатските и европейските двойки и местата, които те предпочитат да посещават. Оказа се, че влюбените от Азия избират градове като Венеция и Амстердам, докато двойките от Европа са посещавали най-често Барселона и Будапеща. Подобни разлики се забелязват и в Азия – за азиатските двойки интерес са представлявали Осака, Киото и Токио, а европейските в този случай са пътували главно в Банкок, Чианг Май и Сингапур.

Тези факти са важни, защото наближава денят на Свети Валентин. Историите за светеца са много и вероятно повечето хора са чували някои от тях – за копнеж по изгубена любов на свещеник, който извършвал забранени християнски венчавки или за затворник, изцелил сляпата дъщеря на местен съдия. Историците смятат, че Свети Валентин е живял по време на Римската империя през III в, но съществуват неточности поради факта, че през вековете приказките за него стават преувеличени и объркани. Неговата връзка с ухажването и любовта вероятно е била популяризирана в разказите на Джефри Чосър в края на XIV в., а до средата на XIX в. 14 февруари се превърнал в културно събитие със собствен облик в повечето западни страни.

Днес денят на св. Валентин се отбелязва от влюбените главно с подарък-сърце , който е съвременният символ на любовта или с вечеря на романтично място. Но традиционните подаръци и идеи се изместват от по-напредналите технологично такива, позволяващи например възможности за пътуване и истинска тръпка за деня на Свети Валентин. Сега лесно може да се планира и осъществи едно романтично бягство, въпросът е къде.

Отговор на този въпрос може да бъде получен, ако се разгледат любимите дестинации на двойките, според популярността им на Agoda.com. Но ако изборът попадне върху по-традиционен град, Agoda.com предлага идеи за хотелско настаняване в романтичните Франция и Италия:

Специални предложения за Свети Валентин в Париж и Рим. Kлиентите, които резервират хотел в Париж или Рим чрез Agoda.bg, ще получат 20 евро отстъпка от цената на престоя. Предложението е ограничено и е валидно за първите 5 000 клиента на следния линк: http://www.agoda.com/valentines

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от азиатските двойки пътуващи в Европа:

 1. Венеция, Италия
 2. Барселона, Испания
 3. Амстердам, Холандия
 4. Лондон, Англия
 5. Париж, Франция

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от азиатските двойки пътуващи в Азия:

 1. Боракай/Катиклан, Филипини
 2. Чианг Май, Тайланд
 3. Киото, Япония
 4. Осака, Япония
 5. Токио, Япония

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от европейските двойки пътуващи в Азия:

 1. Банкок, Тайланд
 2. Чианг Май, Тайланд
 3. Сингапур
 4. Хонконг, Китай
 5. Бали, Индонезия

Петте най-предпочитани романтични дестинации избрани от европейските двойки пътуващи в Европа:

 1. Париж, Франция
 2. Барселона, Испания
 3. Будапеща, Унгария
 4. Лондон, Англия
 5. Рим, Италия

 

За повече оферти за хотели по света, посетете уебсайта на Agoda на адрес www.agoda.bg. Харесайте ни във Facebook на адрес www.facebook.com/agoda или ни добавете в Google+ на адрес http://plus.google.com/+agoda

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *