Agoda.com представя неустоими оферти за настаняване по повод 110-тата годишнина на Харли Дейвидсън в Рим

Поводът е 110-тата годишнина от създаването на Харли Дейвидсън – най-голямото име в дългата история на мотоциклетната субкултурата. От 13 до 16 юни състезатели и фенове от цял свят ще се съберат в Рим, за да отпразнуват раждането на култовата марка. Организаторите тази година очакват над половин милион посетители, като в програмата са включени „Harley Village” в старинния пристанищен град Остия, парад на мотоциклети в центъра на града, изложби на продавачите и купувачи от цял свят, както и благословия на площад „Св. Петър”. Марката е извървяла дълъг път от времето на скромното си начало. През 1901 година един млад мъж на име Уилям Харли проектира 116 куб.см. двигател, който може да бъде прикрепен към рамката на велосипед. С помощта на приятелите си, братята Артър и Уолтър Дейвидсън, дизайнът е усъвършенстван и разширен. През 1904 г. те за пръв път представят своето изобретение на изложение за мотоциклети в Милуоки, САЩ и заемат престижното четвърто място. През 1906 година построяват и първата фабрика – 240 кв.фута дървена сграда, откъдето започва и истинският възход на марката. От 1920 г. Харли Дейвидсън става най-големият производител на мотоциклети в света, победител е в няколко популярни надпревари, а по време на Втората световна война фирмата предоставя 15 000 велосипеда на американската армия.

Не бива да забравяме емблематичното участие на Денис Хупър във филма „Easy Rider или любовта на лошото момче Стив МакКуин към Харли Дейвидсън и прословутият мото клуб „Ангелите на ада”, които се вписват като безспорна част от дългата история на бранда. Днес марката е известно име, което е с много по-разнообразно присъствие, в сравнение с първоначалните представи на неговите създатели преди повече от 100 години. Музей проследяващ историята на Харли Дейвидсън, познавателни турове във фабриката, марка облекло, както и участието на бранда на нюйоркската стокова борса, са доказателство за това.

Не случайно казват, че всички пътища водят към Рим. Скоро феновете на легендарната компания могат да се срещнат в древния град, за да честват годишнината от създаването й. Една от най-известните марки в света ще стане част, макар и за малко от един от най-устойчивите градове в историята на човечеството. Карането на мотор по улиците на Рим покрай Колизеума и следвайки маршрута на римските войски преди хиляди години, със сигурност ще бъде преживяване, което ще покачи адреналина. Парадът ще привлече не само щастливи собственици на известната марка, но и множество ценители, любители или просто пътешественици, които оценяват високо технологичното инженерство и класическия дизайн.

За повече информация относно хотелско настаняване в Рим, посетете уеб сайта на Агода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *