За или против All Inclusive почивките на море

За или против All Inclusive почивките на море

За или против All Inclusive почивките на море

През летния сезон на 2012 година, на нашето скъпо Черноморие и по-точно на к.к. Слънчев бряг се наблюдава интересната дилема „За или против All Inclusive почивките”.

Много от нашите съграждани очаквано се обявиха твърдо против евтиния All Inclusive в хотелите с 3 или по-малко звезди. Причините за това тяхно решение не са малко и същевременно са силно обосновани. Все пак малко са българите, които търсят евтина почивка на к.к. Слънчев бряг, следователно българските туристи на родния ни Sunny Beach търсят високо качество на предлаганите им услуги. А, в интерес на истината, то липсва при вида почивки от типа All Inclusive. В повечето случаи храната, предлагана в ресторантите при почивки от този вид, е нискокачествена, силно еднообразна и възможно най-евтината, често пъти дори несъобразена със стандартите. Косвено свързан с този проблем е и капацитета на ресторантите, обслужващи гостите на хотелите.

Често се наблюдава тенденцията, хотел с капацитет от 300 броя леглова база, максималният брой на хора в ресторанта да е дори по-малък от 40 човека, следователно се получава една постоянна смяна на хранещи се. Представете си само, определеният час на групата ви за закуска е 11:30ч., а след вас в 12:00ч. вече чака първата група за обяд и така до края на деня. Някои от родните ни хотелски ресторанти, с малък капацитет, дори успяват да постигнат невероятни резултати, обслужвайки групи от няколко съседни хотела. Само да вмъкна един лек мой страничен коментар, персоналните на тези хотели заслужават медали с тринайсет-четиринайсет часовите си смени и почти никаква почивка, но на какъв ли труд не са готови изгладнелите ни съграждани.

И въпреки ниските стандарти на предлаганите услуги, хотелите в к.к. Слънчев бряг са претъпкани до пръсване, групи от пристигащи и заминаващи туристи има почти всеки ден. Най-голям процент от летуващите в комплекса, както и през изминалите години са „братските” ни руски туристи. За наше съжаление „нивото” на туристите, ако бих могъл така да се изразя, е спаднало много. Тоест повечето богати туристи не избират родният ни Sunny Beach, с който толкова се гордеем.

Все по-често се наблюдава тенденцията на самия тип турист All Inclusive, пристигащ с почти празни джобове и разчитащ само на продоволствията включени в All Inclusive пакетите им. Много често те дори излизат по плажа и плажната алея с налети от шведската маса, напитки в шишета и чаши.

Вследствие негодуванието на всички работещи в ресторанти, барове, дискотеки, павилиончета и развлекателни средства от типа бънджита, увеселителни влакчета и др. расте неимоверно. Все пак трудно се заработва предварително платения наем при туристи, които са ограничили страничните си разходи до минимум. Много от дискотеките и баровете са почти празни, като изключим разбира се групите туристи посещаващи ги от хотелите, чиито престой е под точен час и е включен отново в All Inclusive-те.

За или против All Inclusive почивките на море

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *