Банско – един прекрасен град и ски курорт

 

Банско - един прекрасен град и ски курорт

Банско - един прекрасен град и ски курорт

 

БАНСКО – най-модерният зимен курорт в България. В подножието на Пирин планина – Банско е идеалното място за почивка и отдих за всеки турист.

‘Преди стотици векове се родило селище под името Банско. Новозаселниците свивали гнезда на това удивително място – точно до река Глазне, под самия покрив на Пирин планина!’

С история от преди множество векове, този малък планински град съхранява духа на възрождението и е обект на големи туристически набези.

Ние ви каним да прекарате една незабравима почивка в полите на планината Пирин със семейството си или приятели. Гостите на това планинско градче винаги остават доволни и са омагьосани от духа на банскалии и у тях се заражда желанието да се върнат пак и пак в дебрите на Пирин, защото да си част от природата и да си починеш едновременно с това – е нещото което всеки търси в това забързаното ежедневие.

Докато се разхожда из стръмните улици на Банско всеки турист усеща спокойствието, прииждащо от Пирина.

Банско изоблиства от малки и оживени механи, ресторанти, барове, дискотеки и кафенета, които правят престоя на всеки посетител тук едно изключително и незабравимо преживяване.

Банско е град, за който снежната магия удвоява населението. Туристите тук са доста често срещани. Банско е град, който внушава собствено минало и автентичност в архитектурата, бита и обичаите.

Една от множеството забележителности на Банско е църква назоваваща се с името Света Троица, която е строена през далечната 1835г. и е  най-голямата трикорабна църква без купол, издигнати из българските земи по това време. В двора на църквата се простира 30 метрова кула с часовник на върха.

Банско е не само сбор от множество хотели изсипани сред красивата природа, а и уникална атмосфера създадена и поддържана чрез историческото, архитектурното и културното наследство на града. Банско също разполага и със своеобразна кухня и огромна бройка места за развлечение.

Курортът Банско бива обявен за уникално селище с международно значение за стопански туризъм през 1979г.

Освен красивия Пирин и многото природни забележителности, градът е богат със своите исторически местности.

От няколко години в Банско започнаха да се провеждат и етапи от световната ски купа. А тази година – 2012г град Банско е домакин на цялото ски състезание.

Банско – един прекрасен град и ски курорт

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *