Опознай La Rive Gauche в Париж – Левият бряг на река Сена

Опознай La Rive Gauche в Париж – Левият бряг на река Сена

Опознай La Rive Gauche в Париж – Левият бряг на река Сена

Името La Rive Gauche в буквален превод означава „Левият бряг” и се счита за люлката на бохемството и модерния интелектуализъм в Париж. Това е място, където са се срещали студенти, художници, писатели и свободомислещи хора, като най-известните измежду тях са Сартр, Камю, Пикасо, Хемингуей, Анаис Нин и Хенри Милър.

Днес, Левият бряг, който от географска гледна точка е южният бряг на река Сена, принадлежи към пети и шести арондисман (административна област).  Този район е напълно облагороден като в него ще се открият луксозни магазини и елитни хотели. Но независимо от неговото преобразяване, бохемската и интелектуална атмосфера могат да се почувстват дори и днес в Café de Flore и les Deus Margots café, както и ако се  направи разходка из Place JeanPaul Sartre et Simone de Beauvoir – името си получава в чест на двамата пионери на екзистенциализма Жан-Пол Сартр и Симон дьо Бoвоар.

Левия бряг е известен не само с кафенетата си, но и с престижни учебни институции като елитния Институт за политически науки Sciences Po и Сорбоната. Най-големите културни забележителности за туристите тук – и определено най-разпознаваемите- са музеят Орсе, музеят Роден, Люксембургските градини и величествената Айфелова кула.

Друга част от Левия бряг, която си заслужава да се посети е Латинският квартал, чиито тесни улички и широки булеварди са пълни с ресторанти и бистра. Някой от тях са за  туристите, на които се предлагат специални оферти и разнообразни менюта, докато други са пълни със студенти от близките университети.

Латинският квартал е един от най-старите в Париж, където туристите могат да видят прелестни образци на историческата архитектура, като университета Сорбона, който е построен през XII век, Пантеона и Националния музей по естествена история.

La Rive Gauche е перфектното място, от където може да се започне разгадаването на тайните на Париж. От него има лесен достъп до метрото, по-голямата част от културните забележителности са наоколо, само на няколко минути пеша, изобилие от кафенета, магазини и ресторанти, както и оживена нощна сцена с клубове, бистра и лаундж барове, който са отворени до късно през нощта.

За да даде шанс на туристите да разгледат Париж от перспективата на някои от най-великите интелектуалци и художници в света, туристическият сайт аgoda.com (вече достъпен и на български език, agoda.bg) предлага следните специални хотелски оферти в Rive Gauche.

Hotel Home Moderne 2*
Цени от 110 щ.д. на нощувка за стая тип Комфорт. Валидни до 31 декември 2012 г. Сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Helzear Rive Gauche Apartments 4*
Цени от 250 щ.д. на нощувка за двустаен апартамент. Валидни от 1 август до 23 декември 2012 г. Сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Le Marquis Eiffel Hotel 4*
Цени от 245 щ.д. Валидни до 31 декември 2012 г. Цените са промоционални и са валидни при ранни резервации, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Le Tourville Hotel 4*
Цени от 235 щ.д на нощувка. Валидни до 31 декември 2012 г. Цените са промоционални и са валидни при ранни резервации, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Hotel Aiglon 4*
Цени от 236 щ.д на нощувка. Цените са промоционални, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Citadines Prestige Saint-Germain-des-Prés Paris 4*
Цени от 181 щ.д на нощувка. Цените са промоционални, като сумата за резервацията не подлежи на възстановяване в случай на отказ.

Lutetia Hotel 4*
Цени от 430 щ.д на нощувка.

Hotel d’Orsay 4*
Цени от 188 щ.д на нощувка.

La Belle Juliette 4*   
Цени от 301 щ.д на нощувка.

Hotel Jardin de l’Odéon 3*
Цени от 198 щ.д на нощувка.

Design Sorbonne 3*
Цени от 150 щ.д на нощувка.

Relais Saint Sulpice 3*
Цени от 179 щ.д на нощувка. Валидни до 31 декември 2012 г.

Prince de Conde 3* – 39% отстъпка!
Цени от 175 щ.д на нощувка. Валидни до 31 декември 2012 г.

Legend Saint Germain 3* – 30% отстъпка!
Цени от 171 щ.д на нощувка. Валидни до 31 август 2012 г. Специални цени по случай откриването!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *